Miután Amber Herad bejelentette, hogy 15 hónap után elválik Johnny Depptől, többen azonnal tudni vélték, hogy biztos a pénz miatt adta be a válókeresetet. A házaspár ugyanis nem kötött házassági szerződést. 

A 30 éves színésznő aztán azzal állt elő, hogy Depp bántalmazta, volt, hogy  egy üvegpoharat vágott hozzá, és egyébként is végig itta és drogozta a házasságukat. Heard ezekre hivatkozva távoltartást kért férjétől, amit meg is kapott. Az egyre csúnyább válás közben Depp első felesége, Lori Allison és volt élettársa, Vanessa Paradis is kiállt a színész mellett.

Johnny Depp az édesapja a két gyerekemnek, érzékeny, szerető férfi. Teljes szívemből hiszem, hogy az elmúlt napok feltételezései csak egy felháborító pletyka koholmányai. Amióta ismerem Johnnyt, sosem bántott, és ez az egész egyáltalán nem vall arra a férfira, akivel 14 csodás évet töltöttem

– fogalmazott nyílt levelében Paradis.

Jövő héten Heardnek és Deppnek újra a bíróságon kellene találkoznia. Akkor derül ki, hogy a színésznő állandó távoltartást kap-e. Ha még mindig azt feltételezné, hogy Herad csak a pénzre hajt, a TMZ forrása szerint ez a legkevésbé sem érdekli. Úgy érzi, tényleg védelemre van szüksége és szeretne kiállni a családon belüli erőszak áldozataiért.