Világos, egy sárkányokkal, fagyos zombikkal és a Fény Urát szolgáló vörös papokkal operáló fantasy könyvsorozat tévés változatáról van szó, ami mindezektől függetlenül azért nagyon sok tekintetben a földi törvények szerint működik. Például, ha valakit leszúrnak vagy elvágják a torkát, akkor az bizony meghal. Amennyiben nincs a közelben valami varázsló, aki épp fel is tudja támasztani, vagy az Éjkirály, aki meg a zombiseregébe tudja két pillanat alatt besorozni.

Mégis, vannak olyan szerencsés karakterek, akiknek semmilyen mágia nem kell ahhoz, hogy megússzák a halált.

Itt van egyből Havas Jon. Igen, őt feltámasztották, de a hatodik évad kilencedik részében, a Fattyak csatájában konkrétan kitaposták a tüdejét, és nem lett semmi baja, sőt, még volt ereje Ramsay Bolton után futni, akit simán a földre küldött és péppé verte a fejét. (Az egy dolog, hogy a folyamatos nyílzápor közben talán meg se sérült, de ezt tudjuk be a Fény Ura védelmező tevékenységének.) 

Arya Stark is csodával határos módon van még életben. A Business Insider egy orvos véleményét is kikérte, amikor a Maisie Williams által alakított karaktert többször is hasba szúrták, majd beleesett egy folyóba.

A szakember pontos diagnózist nem tudott felállítani, de szakzsargonoktól mentesen annyit mondott, hogy a lánynak kritikus állapotban kellett lennie, így kizárt, hogy a sebbe csepegtetett cucctól és egy kis máktejtől ilyen gyorsan felépült volna.

Sansa Stark is mintha a szerencse lánya lenne. Amikor Ramsay Boltontól megszökött Bűzössel, rögtön azzal kezdték, hogy leugrottak egy 24 méter magas falról, amit mindenféle sérülés nélkül megúsztak, majd egy majdnem fagyos folyón is átkeltek.

Ilyen esetben célszerű minél kevesebb ruhában a vízbe menni, hogy az később ne fagyjon az emberre, hogy legyen valami száraz, ami kicsit felmelegítheti. Ők le se vetkőztek, tüzet se raktak, amikor Brienne megjelent, Sansa szinte egyből lóhátra ült és ki tudja mennyi ideig utazott a Falhoz. Nem szabályszerű, hogy halálra kellett volna fagynia, de a körülmények adottak voltak ehhez a végkimenetelhez.

Jaime Lannister megcsonkításának se volt következménye, pedig ha egy elvérzés nem is, de egy vérmérgezés nála is kinézett, ahogy Brienne-nel a mocsáron át mentek.

Ugyanígy, a Véreb is hosszasan haldokolt a domboldalban, miután a Tarth ház amazonja gyakorlatilag halálra verte/vágta. Nem tudjuk, hány nap múlva találtak rá, mégis összekapta magát. Persze ezt is megmagyarázták, hogy neki még dolga van ezen a világon.

A hatodik évad utolsó előtti részében emlékeztették a rajongókat, hogy ha kell, akkor gyerek karaktereket is ölnek, hisz Rickon Starkot lenyilazta Ramsay. Az előző évadban pedig Stannis lányát égették el élve. Mindent összegezve: a Trónok harca világában csak belső vérzések és egyéb fertőzések működnek nagyon kiszámíthatatlanul a mai orvostudományi ismeretekhez képest.