Július 31. J.K. Rowling írónő születésnapja, de egyben maga Harry Potter születésnapja is, aki a történet szerint szintén július 31-én született (J.K. Rowling az 51-et töltötte be idén, Harry Potter a 36-ot). Talán ennél fontosabb, hogy szombat este volt a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab bemutatója, és hogy vasárnapra, azaz megintcsak július 31-re időzítették a darabból készült könyv bemutatóját. A hét klasszikus Harry Potter-kötet megjelenése óta 9 év telt el, ez most a nyolcadik résznek tekinthető, bár írója bizonyos Jack Thorne, de Rowling maga is közreműködött a sztori kiagyalásában.

Ennyi Harry Potter-es egybeesés mellett nem mehettünk el szó nélkül: most a heti trendet teljes egészében J.K. Rowlingnak szenteljük! Ön figyelte már, hogyan öltözködik az írónő? Ha nem, akkor most lesz egy-két nagy meglepetés, többek között a Harry Potter-színdarab premierjén készült friss fotókon is, Rowling ugyanis bevállalósabban öltözik, mint gondoltunk volna. Íme hat példa, nézzük!

Világoskék-ezüst

J.K. Rowling úgy szokott öltözködni, hogy egy alapszínt kontrasztba állít egy másik színnel, amit általában a kiegészítőkön lehet felfedezni. Hat szettet választottunk ki tőle az elmúlt évekből, az első még 2009-ből való, és itt az alapszín a világoskék, amit ezüst öv, ridikül és ékszerek egészítenek ki. A stílus annyira romantikus, hogy az írónő valószínűleg a XIX. században érezte magát ebben a szerelésben. Több fotónk is van róla a képösszeállításban, kattintson, nézze meg mindet!

Indigó-arany

Szintén 2009-es ez a szett, aminél merészebbet azóta se láttunk J.K. Rowlingtól, legalábbis ami a kivágás nagyvonalúságát illeti. A kék és a lila között egyensúlyozó alapszínhez remekül passzol a nagy arany fülbevaló, arany karperec és arany cipő, utóbbiért természetesen ezúttal is a képre kell kattintania. Nekünk kicsit hiányzik ebből a fazonból, hogy semmi dereka nincs az egésznek, de nem baj, a szín és az anyag kárpótol mindenért, főleg a többrétegű szoknyaalj különleges megoldásával együtt.

Zöld-rózsaszín

Az összes színkombináció közül ez a legmerészebb, legszokatlanabb, leginkább szemfenékbizsergető – persze, hogy ez a kedvencünk! Erről a fáradt árnyalatú pasztellzöldről mintha 4D-ben ugranának le az élénk rózsák, és hozzá még a ridikül, a fülbevaló és a gyűrű...! Ez is mesés, annak ellenére, hogy a szokatlan színkombinációval együtt is azért van egy kis bútorhuzatszerű ebben a ruhában.

(Az öltözködéshez semmi köze, de a fenti képen a kedvenc szereplőnk szegény vörös hajú kislány a jobb oldalon, akit az arckifejezéséből ítélve a pánik kerülget éppen, hogy sikerült az első sorba verekednie magát, de Rowling rá se hederít, viszont össze fogja őt taposni a többi rajongó. Reméljük, nem esett baja, és neki is nagyon tetszett ez a ruha, amit volt alkalma élőben és ilyen közelről megszemlélni!)

Arany-fekete

Már 2013-nál tartunk az időrendben, és az arany már másodszor kerül elő. De amíg kettővel feljebb a kiegészítők ragyogtak, addig most a ruha alapszíne az arany, amivel természetesen borzasztóan nagyot lehet égni, mert egy ponton túl a túlságosan sok arany átmegy elegánsból proliba. Hát itt természetesen nem ez a helyzet, köszönhető ez a pontos érzékkel kiválasztott, fekete kiegészítőknek.

Szürke-fehér

Ez tavaly májusban volt, és ugyan a szürke nem éppen egy tavaszi szín, de Rowling ezúttal mégis ezt választotta szettje alapszínének. Amerikában volt éppen, ott szoktak a rapperek karvastagságú aranylánccal a nyakukban menőzni, talán erre akart Rowling utalni ezzel a frenetikus lánccal, ami, nyilván ön is látja, természetesen nem aranyból van, viszont fehér. Maga a ruha nem különösebben figyelemre méltó, de a cipő is borzasztó menő hozzá, plusz ez a nyaklánc...! Így már nem hagyhattuk ki kedvenc Rowling-öltözékeink közül.

Sötétkék-arany

És most elérkeztünk a jelenhez, a képösszeállítás utolsó fotói most a hétvégén készültek az új színdarab (és könyv) bemutatóján. Az alapkoncepció ezúttal is a szokásos: sötétkék az alapszín egy jó, de nem túl különleges fazonú, elegáns ruhán. Na de a kiegészítők!

Ön szerint melyik színkombináció állt a legjobban J.K. Rowlingnak?

A fülbevalók egyrészt olyan drágának néznek ki, hogy az ember úgy gondolja, hogy valószínűleg jó befektetés lenne a lakását elcserélni erre az ékszerre. Ehhez jön egy pávás kistáska, egy kék kígyót formázó gyűrű, és hogy az állatos tematika alul is folytatódjon, Rowling cipőinek a sarkain pillangók láthatók!

És akkor az egész végén még egyszer ki szeretnénk emelni, hogy Rowling ezzel a születésnapjával az 51-et is betöltötte már – jó, hogy a világ egyik leggazdagabb nőjének számít, de van egy férje és három gyereke, egy teljesen decens életet él, nem esik túlzásokba, ha fel kell öltözni, de mégsem riad meg egy-két bevállalós vagy fantáziadús kiegészítőtől, és nem vágatja a haját rövidre, mint ahogy azt a hasonló korú nőktől megszoktuk.

Valahogy megtalálja az arany középutat az izgalmas és a normális között, és ez nem csak az öltözködésben, hanem úgy általában az egész életben is az egyik legnehezebb dolog. Ezért a borzasztó bölcs szentenciáért cserébe klikkel nekünk egyet a fenti szavazógépben? Olyan kíváncsiak vagyunk a véleményére! Köszönjük!