Na de akkor mégis mi az a feminizmus?

Talán úgy a legegyszerűbb összefoglalni, hogy a feminizmus célja a nők számára is biztosítani mindazokat a jogokat és lehetőségeket, amelyek egy férfi számára adottak - vagyis a női egyenjogúság elérése. Ha most kezd ismerkedni vele, erre induljon.

A feminizmus témájában már rengeteg híresség nyilvánult meg – köztük Katy Perry, vagy például Emma Watson, hazai téren pedig Lilu

Most pedig megszólalt Kim Kardashian is, aki tavaly egyszer már kifejtette nézeteit. A celebnő akkor azt mondta:

Ha érzek valamit, akkor azt csak érzem, de sosem mondom. Én így érzem, te meg úgy. Nem mintha ezzel bármi gond lenne, de vagyok aki vagyok. De igen, azt hiszem, emiatt nevezhetnek engem feministának.

Kanye West neje most egy kicsit jobban részletezte nézeteit, és egy Los Angeles-i konferencián sikerült bebizonyítania, hogy fogalma sincs, miről beszél:

Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy ugye feminista vagyok-e, de én azt hiszem, nem vagyok az. Nem szeretem a címkézést. Azt csinálom, ami boldoggá tesz, szeretném támogatni a nőket, szeretném, ha magabiztosak lennének... de nem vagyok az a "szabadságot a mellbimbóknak"-típusú lány.

Kardashian mondataiból, illetve leginkább az utolsó mondatából csak arra a szomorú tényre lehet következtetni, hogy egyáltalán nincs tisztában a feminista szó jelentésével. Sőt, nagyon úgy néz ki, hogy szerinte a feminizmus egyet jelent azzal, hogy az illető nem hord melltartót, a bimbóit mutogatja, nem borotválja sem a hónalját, sem a lábát, és közben gyűlöli a férfiakat.

De Kardashan nincs egyedül, Sarah Jessica Parker is hasonlóan fogalmatlan a témában. A színésznő szintén a napokban, egy a Marie Claire-nek adott interjúban engedett ki magából egy egészen ellentmondásos mondathalmazt:

Nem vagyok feminista. Hiszek a nőkben és hiszek az egyenlőségben, de szerintem annyi mindent kéne még tenni, hogy ezeket nem szeretném egyenlőtlenül kezelni. Elegem van már az egyenlőtlenségből. Csak azt szeretném, ha mindenkit egyenlően kezelnének.

Majd azt is hozzátette:

Szeretném, ha a nőket az elvégzett munkájuk alapján fizetnék meg, nem pedig régimódi nemi berögződések alapján.

Szóval Sarah Jessica Parker nem feminista, csak szeretné, ha mindenki egyenjogú lenne, nők és férfiak egyaránt.

Vagyis Sarah Jessica Parker nagyon is feminista, csak ezzel nincs tisztában.

(forrás: BuzzFeed)