Selena Gomez énekesnő még 2015-ben mondta el, hogy lupusszal diagnosztizálták, és kemoterápiát kapott. Őszintén beszélt arról, milyen nehéz időszakon ment keresztül, és hogy depresszióval is kezelték. Egy évvel a nyilatkozat után, a Revival turnéja vége felé a US Weeklyhez juttatott el egy újabb nyilatkozatot, hogy tart egy kis szünetet. 

 Ahogyan sokan tudjátok, egy évvel ezelőtt beszéltem arról, hogy lupuszom van, ez a betegség sokféleképpen hathat az emberre. Szorongás, pánikroham, és depresszió is lehet a lupusz mellékhatása, amivel külön-külön kell megküzdeni. Szeretnék proaktív maradni, és az egészségemre, a boldogságomra koncentrálni, így eldöntöttem, hogy ennek a legjobb módja, ha szünetet tartok. Köszönöm a rajongóimnak a támogatást. 

Korábban

A 24 éves  Gomez még 2013-ban vonult vissza egy időre, de ekkor még nem tudtuk, hogy mi áll a döntése mögött. Félbeszakította a turnéját, viszont csak két évvel később árulta el kényszerszünet igazi okát. 

Annyira szerettem volna azt mondani, hogy »srácok, fogalmatok sincs semmiről, kemoterápiát kapok. Seggfejek vagytok«. Elzártam magam a külvilágtól addig, amíg nem lettem újra magabiztos, amíg nem éreztem újra jól magam a bőrömben. 

– nyilatkozta a Billboardnak

A 2013-as félbehagyott turnéja után rengetegen támadták, Gomez a rosszindulatú kommentekre reagált az interjúban, hiszen csak évekkel később ismertük meg az összes részletet.

Azóta sem beszélt az állapotáról, nem lehetett tudni, tényleg rendbe jött-e. Az újabb bejelentésével kiderült, hogy továbbra is szorong, pánikrohamokkal és depresszióval küzd.

Legutóbb akkor lehetett Gomez hangját hallani, mikor a volt barátja, Justin Bieber törölte az Instagramját. Bieber mostanában Lionel Richie lányával, Sofia Richie-vel randizik, és rosszul érintette, hogy a rajongói nem örülnek a kapcsolatnak. Megfenyegette a követőit, hogy törli a fiókját, ha nem hagyják békén Richie-t. Gomez úgy érezte, hozzá kell szólnia a témához, Bieber és Gomez egy ideig Instagramon üzengettek egymásnak, majd az énekes annyira felhúzta magát, hogy tényleg törölte a képeit. Selena Gomez később elnézést kért.  A hivatalos álláspontja szerint még mindig nem heverte ki a kettejük szakítását. 

Ez a legtöbb, amit Gomez magánéletéről tudunk, arra se utalt, hogy mennyi időre van szüksége, mikor tér vissza a színpadra.