Próbáljunk meg egy kicsit – de tényleg csak kicsit – túllépni a Gordon Ramsay-Jamie Oliver tengelyen, és kiválasztani azt a legdögösebb séfet, akit rendszeresen bámulhatunk a tévében. 

Lesz köztük pár kivétel is, de ez ne érdekelje, inkább gondolkodjon már most azon, hogy melyiket engedné be a konyhájába főzni. Vagy máshova.

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain nem szimplán szakács. Ír is, sőt, több olyan saját műsora is van, amiben nem csak a kaja a lényeg. Bourdain gyakorlatilag már az egész világot körbeutazta, nemrég Budapesten is járt, hogy egyen valami jó olajosat.

Paul Hollywood

Itt is az első kivétel. Paul Hollywood ugyanis inkább pék, mint szakács. Viszont a Sütimester című sütőversenyben felejthetetlen teljesítményt nyújtott mint zsűritag. Ha minden vágya, hogy Hollywood önt is pontozza, szavazzon rá!

Gordon Ramsay

Persze nem hagyhattuk ki Ramsay-t sem. Valószínűleg bemutatni sem kell a leginkább káromkodásáról ismert szakácsot. Ha önnek ez jön be, szavazzon rá!

Jamie Oliver

Ramsay-n kívül Jamie Oliver a másik legismertebb tévés szakács, aki az elmúlt majd' két évtizedben akkora karriert épített, hogy már Budapesten is nyílt egy étterme. Ha az ötgyerekes apukára bukik, nyomjon rá a cikk alján!

James Martin

James Martin műsorait itthon leginkább a Paprika tévén lehet élvezni. A 44 éves brit szakács is volt már zsűritag főzős műsorban, természetesen van saját étterme, illetve pár szakácskönyve.

Chuck Hughes

Hughes kanadai, 39 éves, agyon van varrva és azt leszámítva, hogy furán nevet, valószínűleg sok hiba nincs benne. Főleg, hogy főz.

Yotam Ottolenghi

Ha a nagyon magas, izraeli pasikra bukik, akik még főzni is tudnak, mindenképpen szavazzon Ottolenghire. Ha pedig a Közel-keleti konyhát ismerné meg jobban, nézze a műsorait.

Joe Bastianich

Végül itt van még egy kivétel, Joe Bastianich, aki bár Ramsay mellett zsűrizett az Amerikai mesterszakácsban, mégsem séf, csupán étteremtulajdonos és borász. Ettől függetlenül persze tud főzni is, szóval ha minden vágya, őt is beengedheti a konyhájába főzni.

Melyik a legdögösebb tévés szakács?