Mindjárt itt a Grammy-díjátadó gála (amiről a Velvet is tisztességgel meg szokott emlékezni) és máris van egy kis mini balhé. Kanye West úgy érzi, hogy Frank Ocean zenész kollégáját erőteljesen jelölni kellene idén, és annyira hisz ebben az ügyben, hogy a fenyegetőzésig is elment:

Nem vesz részt az ünnepségen, ha Frank Ocean nincs a jelöltek között.

Ami már biztos, hogy Ocean  neve nem szerepel a potenciális díjazottak listáján. Viszont ez nem diszkrimináció vagy valami szakmán belüli kakaskodás hozománya, mindössze annyiról van szó, hogy a zenész nem tudta határidőn belül nevezni lemezét, amire már négy éve várt mindenki. Westnek ez nem elég jó kifogás, mivel annak idején Lady Gagánál is megoldották azt, hogy ugyan a lemezét nem díjazták, mégis kitüntetett figyelmet, egyfajta piedesztálra emelést kapott, hogy felléphetett és ő nyithatta meg a gálát. Ha ebből indulunk ki, akkor a Grammy szervezőinek most is kell találniuk valami kiskaput, hogy Ocean kellő képpen képviseltethesse magát. West így gondolja.

Ha felmerült önben a kérdés, hogy ki is az a Frank Ocean, akkor itt ez a szám:

Illetve egy kis ismertető.

  • Dalszerzőként dolgozott Pharrell Williamsnek.
  • Kanye West már 2011-ben nagy rajongója lett, és be is mutatta Jay-Z-nek és Beyoncénak.
  • 2012-ben megjelent lemezét, a Channel Orange-ot a szakma az egekbe magasztalta, majd hat Grammy-jelölésből kettőt el is vitt.
  • Fekete hiphop, R&B előadóként elsőként vallott olyanról, hogy fiatalabb korában egy férfiba volt szerelmes, ami az általa is képviselt szexista, homofób zenei közegben elég egyedi esetnek minősül.

Jezebel