Itt van a Mindenszentek, Halottak napja, vagy ha úgy tetszik a Halloween, vagyis nem csak a temetőbe járás időszaka, de a töklámpások, a szellemek és a boszorkányok időszaka is.

Épp ezért itt az ideje megnézni az utóbbi évek, sőt évtizedek boszorkányos témájú filmjeinek vagy sorozatainak főszereplőit, majd alapos gondolkodás után megszavazni, hogy melyikük volt a legdögösebb boszorkány.

Bűbájos boszorkák

A 90-es évek végétől a 2000-es évek közepéig futó sorozatot rögtön két részletre is lehet bontani.

Az első évadokban a három boszorkány egyike még a Beverly Hills 90210-ből ismert Shannen Doherty volt, mellette pedig Holly Marie Combs és Alyssa Milano küzdött a démonokkal és mindenféle ártó lénnyel.

A későbbi évadokban aztán Doherty helyét átvette Rose McGowan, aki új szintre emelte a boszorkányos dögösködést.

Átkozott boszorkák

A 90-es évek végén került mozikba Sandra Bullock és Nicole Kidman közös, leginkább romantikusnak mondható filmje, amiben mint a címből is kiderül, két, elátkozott boszorkányt alakítanak. Bullock és Kidman is végtelenül jól nézett ki akkoriban, így a filmben is, szóval a végén nehéz lesz dönteni.

Földre szállt boszorkány

Nicole Kidmant többször is megtalálták a boszorkányos filmek, igaz a Földre szállt boszorkány nem volt akkora siker, mint az Átkozott boszorkák. Kidman ebben a romkomban Will Ferrellel együt játszott, a rendező pedig az a Nora Ephron volt, aki Tom Hankset és Meg Ryant is összehozta A szerelem hálójában és A szerelem hullámhosszán c. filmekben.

Sabrina a tiniboszorkány

Vissza a sorozatkhoz – a Sabrina a tiniboszorkány Melissa Joan Hart főszereplésével nem volt annyira komoly(kodó), mint a Bűbájos boszorkák, főleg mert ebben volt egy beszélő – kitömött – macska is. De annyira agyonjátszották a kereskedelmi tévécsatornák a délutáni műsorsávban, hogy nem lehet már kiölni az agyunkból.

Az eastwick-i boszorkányok

Végül pedig itt a legjobb, ami igazán megnehezíti a cikk alján található szavazást. A John Updike regényéből készült filmben Jack Nicholson mellett Cher, Michelle Pfeiffer és Susan Sarandon játsszák a megözvegyült boszorkányokat.

Szóval ki a legdögösebb? A választás nehéz, de muszáj rábökni az egyik névre!

Ki a legdögösebb filmes boszorkány?