Balogh Eszter nem először indult tehetségkutatón, és idén végre nehézkesen ugyan, de bejutott az X-Faktor élő műsorába. A nézők nem értékelték a drámát, és az első adásban kiesett. Balogh Esztert telefonon értük el, hogy kiderítsük, mi az igazság. Civilben is annyira hisztis, mint a képernyőn vagy ez az egész dráma egy lufi?

Röviden és tömören, Balogh Eszter szerint Balogh Eszter nem hisztis csak érzékeny. 

Lehet, hogy így látnak, (hisztisnek - a szerz.), ez idővel úgyis meg fog változni, be fog igazolódni, hogy ennek semmi alapja sincsen.

Dráma ide vagy oda, a nézők többsége valamiért mégis úgy döntött, hogy Balogh Eszter ne folytassa a versenyt, hamar kiesett. A nagy kérdés, hogy ha nem nehéz természet, miért ez jött le az embereknek. A székes kör nem segített a helyzetén. 

Igazából, nem értem, hogy miért ezt látták. Rajtam kívül még sok más versenyző kibukott, sírt. Lehet, hogy azt gondolják (a nézők - a szerz.), hogy ha valaki már régóta próbálkozik, az egy ilyen görcsös akarás, pedig mellettem még sok más versenyző van, akik többször próbálkoztak. 

Az énekesnő nem adja fel, annál keményebb fából faragták. Saját dalokat szeretne kiadni, csak megismerte a fél ország, meg lehet ezt ügyesen lovagolni. 

Feldolgoztam a kiesést, próbálok előre menni, hogy mi legyen a következő lépés. [...] Saját dalokkal fogok foglalkozni. Az, hogy eljutottam az élő műsorba, adott egy közönséget. nyilván ebből már el lehet indulni. 

Balogh a médiára nem haragszik, de szerinte nem könnyítették meg a helyzetét. Annyi mindent nem mutattak a tévében, pedig abban a drámai helyzetben mindenkinél elszakadt a cérna. Nem mentegetőzik, nem bánt meg semmit. 

A média azért nagy úr. A bulvár nagyban befolyásolhatja, hogy kiről milyen kép alakul ki az emberekben. Nem mindig forog a kamera. Nyilván a néző azt látja valóságnak, ami a képernyőn megjelenik. Én nem hibáztatom a sajtót. Ez így alakult. Nem fogok egy olyan dolog miatt magyarázkodni, ami miatt abszolút nem kell magyarázkodnom.

Balogh Eszter megnyugodott, sem a médiára, sem a közönségre nem haragszik. 

Azon leszek, hogy akikben kialakult egy kép rólam, az pozitívvá alakuljon. Ehhez sok munka és fellépés kell, emberek között kell lenni. [...] Én nyilván nem ítélem el azokat, akik negatívan gondolnak rám.

De mi a helyzet a tehetségével? Eddig mindenki a szülők közbenjárásáról, a hisztiről és a drámázásról beszélt, az előadásáról bezzeg kevesen. Pont ez a lényeg. Balogh Eszter magabiztos, szerinte nem is lehet belekötni, maximálisan elégedett a teljesítményével. Semmit sem változtatna a történteken.

A produkciómba nem kötnek bele a kommentelők. Szakmai véleményt még abszolút nem alkotott senki.

A szüleit pedig még véletlenül sem hibáztatja, mikor kiakadtak és Gáspár Lacitól magyarázatot követeltek a székes forduló után. De azért ha ott állt volna mellettük, javasolta volna, hogy inkább maradjanak a helyükön, nem kell a feszkó. A szülők bánják a tettüket, túllőttek a célon, de ha minden igaz, már szent a béke. Szóval minden jó, ha a vége jó. Balogh Eszter nem szomorú, most recepciósként dolgozik, de senki se gondolja, hogy abbahagyja az éneklést. Hallunk még róla.