Nemrég derült ki, hogy Ben Stillernél évekkel ezelőtt prosztatarákot diagnosztizáltak, a színész pedig most beszélt először betegségéről.

Stiller egy tévéinterjúban beszélt hosszasan küzdelmeiről, illetve arról, milyen volt, amikor közölték vele, hogy rákos. Szeretné, ha az emberek többet tudnának a prosztatarákszűrésről, ami állítása szerint megmentette az életét.

Ben Stillerrel 2014 júniusában közölték, hogy beteg, három hónappal később pedig már gyógyulttá is nyilvánították. Bár a kezelések alatt el kellett távolítani prosztatáját, Stiller úgy érzi, szerencsés.

Ez egy teljesen új helyzet, amire fel kell készíteni magad. Nekem például először meg kellett tudnom, milyen opcióim vannak. (...) Már jól vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kezelésem gyakorlatilag csak egy operációból állt, és ennyi

– mondta Stiller, aki arról is beszélt, hogy a betegség és annak kezelése szexuális életét is befolyásolhatta volna.

Amikor szembesítettek a kérdéssel, hogy szeretnél-e élni, vagy azt szeretnéd inkább, hogy a szexuális életed továbbra is működjön, én azt választottam, hogy szabaduljak meg örökre a ráktól, aztán meglátjuk mi történik. Szerencsére minden oké.

Ezek szerint a műtét bár sokszor kockázatos szokott lenni – prosztataműtétek után vizelési és merevedési problémák is felmerülhetnek –,  Ben Stillernek szerencséje volt.

A színész most azért kampányol, hogy mindenki rendszeresen járjon szűrésre és nézesse meg a prosztatáját, hogy ha gond van, az is időben derüljön ki.

(forrás: Unilad)