Istenes Bence erősen nyitotta az X-faktor harmadik élő adását – görkorcsolyával ugratott be egy halom tangás fenekű táncoslány közé. De nem csak ez volt erős, hanem Tóth Gabi eheti szettója is – az énekesnő most turbánban tolta végig a műsort, viszont végre eltűnt az ajkáról a herpeszkrém.

Gáspár Laci egyetlen megmaradt mentoráltja, Fejes Szandra Tina Turner Golden Eye c. számával próbálkozott bentmaradni a műsorban, Puskás Peti megdöbbentően fiatal énekese, Mata Ricsi szegény pedig olyan VIP-számokat kapott, amik akkor jelentek meg, amikor Mata még meg sem született.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Puskás másik, ukrán orosz származású, de Ukrajnából érkezett énekese szokatlan Britney Spears-feldolgozással lépett színpadra, és sajnos a látványra meg a körítésre több időt meg energiát fektettek – azt el is felejtettem, hogy azt kéne figyelni, hogy mégis hogyan énekel Gorbunov Dimitrij. Velem ellentétben

a mentorok el voltak ájulva a produkciótól.

Tóth Gabi a nagymamakorú szavazókra próbált hatni azzal, hogy Opitz Barbarának egy Kovács Kati-dalt adott, amit egyszál zongorával kisértek. De sikerült hatniuk Gáspár Lacira is, aki végigsírta a két perces előadást. Másik megmardt énekesnője, Vince Alíz Liza egy Supernem-számot énekelt, ami most inkább volt cukin unalmas tinglitangli, mint bármi más.

A Ham Ko Ham viszont végre nagyon más volt, mint eddig – nagyon jó –, valószínűleg azért is, mert ByeAlexnek volt ideje foglalkozni velük, hisz ők az egyetlen megmaradt együttese.

De a versenyzők nem csak egyedül énekeltek, hanem duettekben is:
  • Vince Aliz Lizát Gorbunov Dimitrijjel rakták össze, és nem csak ez, de a dalválasztás is tökéletes volt – Gotye Somebody That I Used to Know c. száma.

 

  • Hasonlóan izgalmas párosítás volt Mata Ricsit összerakni a Ham Ko Hammal. Ők Halott Pénzt énekeltek, a közönség sikoltozásából ítélve nem is annyira rosszul.
  • Értelemszerűen így Opitz Barbarát Fejes Szandrával tették össze, akik nagyon drámaian adtak elő egy ősrégi Rolling Stones-számot.
A nézők szavazatai alapján végül Vince Aliz Lizának és Fejes Szandrának kellett párbajoznia – utóbbinak ez volt a harmadik.

A mentorok végül képtelen voltak dönteni, hogy a már háromszor is kiesés-közelbe került Fejes Szandra, vagy a saját dalával párbajozó Vince Aliz Liza maradjon, és mivel mindketten 2-2 szavazatot kaptak, így a nézők szavazatai alapján Vince Aliz Lizát küldték haza.