Harry hercegnek nem éppen a várt módon kezdődött a kapcsolata Meghan Markle színésznővel. Ahelyett, hogy lila felhőkön, rózsaszín nyuszik között ugráltak volna a naplementében, miközben virágot akasztanak egymás nyakába, inkább pont, hogy rengeteg támadás érte őket. Sőt, személy szerint Markle-t támadták az emberek és az újságok: rasszista beszólásokat kapott a származása miatt, sőt, még az anyját sem voltak hajlandók békén hagyni a fotósok. 

Emiatt Harry herceg kiadatott egy közleményt a kommunikációért felelős titkársággal, amelyben arra kérik a közvéleményt, hogy ugyan szálljanak már le a színésznőről, és úgy általában: kettejükről.

A Daily Mail egyik, múltheti cikkében megírta, hogy Vilmos herceg viszont igencsak nehezményezi, hogy ezt a közleményt kiadták, és hogy a testvére ezzel csupán forrúfejűségét bizonyította, és az egész egyedül arra volt jó, hogy még jobban felerősítse a találgatásokat.

Most azonban a Kensington Palota a Telegraph-nak nyilatkozott, amelyben az ilyen jellegű híreszteléseket teljes mértékig elutasítják.

Cambridge hercege megérti, hogy Harry herceg védi a magánéletét és támogatja azokat, akik a legközelebb állnak hozzá.

Egy, a királyi családhoz közelálló forrás szerint azok a pletykák sem igazak, amelyek szerint Vilmos herceg mit sem tudott a hivatalos közleményről. 

Állítólag mindent alaposan átbeszéltek annak ellenére, hogy eredetileg semelyikük sem akarta kiadni ezt a nyilatkozatot, csak, amikor már a helyzet olyan szintre jutott, hogy Harry herceg úgy látta, nincs más választása. 

Forrás: US Magazine