Harry herceg egy ideje már komoly kapcsolatban él Meghan Markle színésznővel, annyira, hogy a színésznőt már családjának, de legalábbis bátyjának, Vilmosnak is bemutatta. Kapcsolatuk komolyságát az is bizonyítja, hogy a nőt ért támadások miatt a brit királyi család hivatalos közleményt is kiadott.

De ha ennyire komoly ez a kapcsolat, akkor a herceg és Markle miért töltik majd külön a karácsonyt?!

Mert külön töltik, Markle-t ugyanis nem hívták meg a királyi családi karácsonyra. Emiatt persze nem kell megsértődnie, még akkor sem, ha maga Erzsébet királynő mondott nemet Harry herceg kérésére, hogy barátnője is ott lehessen a családi karácsonyon, amit egyébként a Sandringham-i vidéki birtokon tartanak majd.

Annak, hogy Erzsébet nemet mondott Harry-nek, természetesen nem az az oka, hogy a királynő egy gonosz, szívtelen és házsártos vénasszony lenne, aki direkt rosszat akar az unokájának. Az ok ennél sokkal egyszerűbb és hivatalosabb. Ahhoz, hogy Markle részt vehessen a szűk körű családi eseményeken – mint például a karácsonyon –, jegyben kell járnia a herceggel.

Ezek a szabályok természetesen Katalin hercegnére is ugyanígy érvényben voltak, amikor Vilmossal még csak jártak, és nem jegyezték el egymást. Katalinnak például éveket kellett várnia, míg Sandringhamben ehette meg a karácsonyi pulykát a királynő jelenlétében, szóval valószínűleg Markle is ki fogja bírni, hogy pár hónapnyi járás után nem teheti még meg ezt.

Na de hogy néz ki a brit királyi család karácsonya?

A család az ünnepeket Sandringhamben tölti, a királynő Northfolk-i rezidenciáján. Ilyenkor ott van a királyő, Fülöp herceg, Károly herceg és Kamilla, na meg persze Vilmos és az egész család. Hogy Katalin szüleit és testvéreit meghívják-e erre a nagyon zártkörű és exkluzív bulira, azt nem tudni.

Szenteste mindig hagyományos karácsonyi pulykát esznek, és rögtön vacsora után – az angolszász szokásokkal ellentétben – már nyitják is ki az ajándékokat. Karácsony reggelén a család együtt megy templomba, majd az aznapi ebéd után együtt nézik meg a királynő szokásos, éves beszédét.

Azt, hogy Harry herceg és barátnője hogyan fognak így karácsonyozni, nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy mikor találkoznak legközelebb, a herceg ugyanis már két hete a Karib-térségben turnéziktöbbek közt Rihannával.

(forrás: ET Online)