Sofia Vergarát a Modern Családból ismerhetik sokan itthon. Egyébként Pikali Gerda a magyar hangja, aki szinte az eredetit megszégyenítően jól hozza a spanyol akcentust, ami a kolumbiai-spanyol származású színésznőt egyedivé teszi. Igazi zajos, latin anyukát játszik ebben a szerepben, aki védi a fiát, és rendkívül családcentrikus. Pont olyan, mint ő, a való életben. 

A családról viszont teljesen más fogalma van exbarátjának, az üzletember/rendőr Nick Loebnek, akivel még 2013-ban voltak együtt, és szerettek is volna közös gyerekeket, de ez természetes úton nem ment. Ezért mesterséges úton termékenyítették meg a színésznő petesejtjeit, ám azok örökre lefagyasztva maradtak, mert nem sokkal ezután szakítottak.

A férfi azóta sem nyugodott bele a dolgokba, és most beperelte Sofía Vergarát, méghozzá az embriók nevében, egy élet- és jogvédelmi szervezet segítségével. Felperes még a lefagyasztást végző vállalat is, amely Louisiana államban található. Az irat szerint Emmának és Izabellnek - merthogy már nevük is van - joga van az élethez, és azokhoz a javakhoz, ellátáshoz, amit az államnak kellene biztosítani számukra, és ebben Sofía Vergara korlátozza őket. 

Vergara előrelátó volt, már korábban, a szakításuk után kötöttek egy szerződést, mely szerint egyikük sem nyúlhat az embriókhoz a másik beleegyezése nélkül. Ez akkor működött, a férfi viszont meggondolta magát: Loeb szerint ugyanis rosszabb, ha az örökkévalóságig lefagyasztva maradnak, mintha megölnék őket. Vergara viszont nem tágított, hithű katolikusként az ilyesféle „abortusz” számára szóba sem jöhet. 

Ezután Loeb felajánlotta, hogy kifizet mindent, csak hadd nevelje fel a két gyerekét, de erre is nem volt a válasz, ezen dühödhetett fel. Most már ő akar pénzt: az új perben azt akarja elérni, hogy Vergarát fosszák meg minden szülői jogától, ami az embriókhoz köti, így azokat beültethetnék másnak, aki kihordaná. Ja, és Vergara fizessen minden felmerülő költséget.

Sofia Vergara máshogy látja az ügyet

Meg amúgy is már boldog házasságban él a Magic Mike sorozatból ismeretes Joe Manganiello színésszel. Vergara szerint a gyerek egy szeretetteljes kapcsolat eredménye kell, hogy legyen.

A gyereknek szüksége van egy szerető anyára, és egy szerető kapcsolatra a szülei közt, akik nem utálják egymást... a gyereknek szülőkre van szüksége.

Nem akarja önzésből világra segíteni őket, ahol már eleve rossz lapokkal indulnak a szüleik csatározása miatt. Az ügyvédje szerint a színésznő szeretné, ha az embriók örökre lefagyasztva maradnának. 

Tavaly már próbálkozott a bosszús Loeb egy másik államban hasonló dolgokkal, ott viszont elutasították. Akkor a színésznő azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy 

20 évet dolgoztam azért, hogy eljussak oda, ahol most vagyok. Nem hagyom, hogy ez a személy a karrieremre támaszkodva, rajtam felmászva próbálja promotálni magát.

Az ügy hamarosan folytatódik, és ha Louisiana állam úgy gondolja, történelmet írhat határozatával, nem csak saját hatáskörében, de a sztárvilágban is.

via PageSix