Az X-faktor döntő előtti utolsó adása a Ham Ko Ham előadásával és rögtön egy hatalmas hangosítási bakival indult. Az énekesből alig-alig lehetett hallani valamit, leginkább a basszusgitár dominált, de látszólag csak a tévén keresztül volt gáz a szitu, mert a közönség örjöngött a stúdióban. A mentorokkal ellentétben, mert nekik viszont nagyon nem tetszett. Másodszorra a Kistehén Szájbergyerekét adták elő, de annyi táncos között, hogy a zenekar konkrétan elveszett a színapdon.

A video posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A szombat esti adás egyértelműen legkínosabb jelenete az volt, amikor Puskás Peti csajozni tanította a 15 éves Mata Ricsit. A kissrác először a Piramis leghíresebb számát énekelte, ami kicsit lapos volt, és ezt erősítette meg ByeAlex is, aki úgy jellemezte az előadást, mintha Mata unalmában délután kettőkor eldúdolt volna valamit. Másodszorra Michel Teló Ai Seu Te Pego c. számát nyomta le, de olyan háttérrel, ami leginkább egy túlzabált este utáni szürreális lázálomra hasonlított – pár banánnak és mustáros virslinek öltözött táncossal és egy kreppelt hajú lánnyal.

A video posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Opitz Barbarának a diszkókirálynős menyasszonynak öltöztetett Tóth Gabi egy Szécsi Pál-számot adott, amit tangós stílusban kellett előadnia. Puskás Peti elégedetlen volt, ellenben  Gáspár Lacival, akinek durván túlfestették a szakállát. A lány másodszorra Enya May It Be-jét énekelte el, de valami rettenetesen hamisan, ami mivel a mentorok állva tapsoltak, nem nagyon tűnt fel senki másnak.

Gorbunov Dimitrij először Ollókezű Edvárdnak öltözve énekelte el Rag'n'Bone Man Human c. számát, és pont olyan volt, mint az összes eddigi előadása, második dala pedig egy új Take That-szám volt, ami jól állt neki, de túl sok újat ebben sem tudott már mutatni.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A java viszont még csak ezután jött, mert sztárvendégként felzavarták a színpadra a Wellhellót a Rapülőkkel (igen, ez AZ a Rapülők) együtt. Geszti Péter úgy érezte, egyáltalán nem lesz kínos, ha magára húzza a régi ruháit és előadja a húsz évvel ezelőtti slágereit, amik már a 90-es években is sokaknak okoztak fájdalmat.

 

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A nézők szavazatai alapján végül Gorbunov Dimitrij és a Ham Ko Ham párbajozott, az énekes és a zenekar közül pedig a mentorok nem tudtak dönteni, így a nézők szavazatai alapján az énekes, Gorbunov Dimitrij jutott tovább. Így a jövő heti döntőben a következő három közül kerül ki a nyertes:
  • Gorbunov Dimitrij
  • Mata Ricsi
  • Opitz Barbara