Nem először futhatunk bele az alábbi kijelentésbe, hogy a sorozatok (harmadik?) aranykorát éljük. Ez leginkább annak tudható be, hogy egyre többen tévés tartalomgyártásban gondolkodnak, a nagy A-listás hollywoodi színészeknek sem gáz elvállalni egy jó sorozatszerepet, sőt. Ha nem is akkora mértékben, mint Amerikában, de azért itthon is érződik ennek az aranykornak a hatása. Ennek örömére

összeszedtük a legemlékezetesebb magyar sorozatokat, és az Ön szavazatával kiderülhet, hogy melyik minden idők legjobbja.

Így végre lesz rangsor, kiderül, hogy a Szomszédok hol áll az Aranyélethez képest a Velvet olvasói körében.

Kezdjük a sort egy igazi klasszikussal: Linda

Nyilván nem kell bemutatni senkinek, de egy mondatban összefoglalva: 

ez egy lakossági Batgirl mindennapjait feldolgozó sorozat.

Linda már a gimnáziumban eldönti, hogy rendőr lesz, ennek megfelelően veszi igénybe karate tudását és kezd el (eleinte) önjelölt igazságosztóként nyomozni bármi után, hogy majd felküzdve magát a ranglétrán alhadnagyként is kiosszon pár harci sikítással nyomatékosított (pörgő)rúgást.

Egy másik retro gyöngyszem: Űrgammák

Ez egy 160 részes ifjúsági scifi sorozat. Itt érdemes megállni, mert ennél csak kuszább lesz az egész sztorinak az elmagyarázása, mivel amúgy az van, hogy Dexter és Sziniszter az egyedüli túlélői egy galaktikus csatának, csak bolyongnak az űrben az űrhajójukkal, amikor, hogy, hogy nem  Orsit, Jucit, Csillát, Patrikot, Ákost és Jocót elrabolják Budapestről és velük pótolják a legénységet. Még szerencse, hogy a gyerekek figyeltek az iskolában, így a matematika, fizika, biológia, kémia és más egyéb téren szerzett tudásuknak hála segítik a szent küldetést.

Itt van még a Jóban Rosszban és a Barátok közt is. Előbbi cselekménye a Csillagvirág klinika, a másik meg a Berényi Kft. és a Rózsa bisztró bűvkörében zajlik.

Volt pár Jóbarátok-koppintása tett kísérlet, melyeknek címe: Tea és Limonádé. Ezek megosztva mentek a két legnagyobb kereskedelmi tévén.  Előbbi a TV2-n futott, három fiatal srácról szólt, akik közül az egyiknek a nyakába szakad egy budai teázó, amit ha sikerrel vezet, akkor nagy vagyont örököl. El lehet képzelni, hogy ennek a "szerencsés" fiúnak mennyi köze van a munkához.

Ezzel szemben a Limonádé, az RTL Klubon futott. A történet szerint egy Limó nevezetű ruhaboltban dolgozó emberek mindennapjait és az összetett vevőkört mutatta be. Sajnos erről nincs videó.

:(((

A Szomszédok napjainkban is hiánypótló formátumnak bizonyul abból a szempontból, hogy mindig aktuális, lokális vagy akár országos problémákat mutatott be egy gazdagréti paneltömbben élő mikroközösségen keresztül. A Kisváros már eggyel vidékibb szinten tudja ugyanezt. Az Angyalbőrben meg szinte hitvallásszerűen igyekezett viccessé tenni a sorkatonaságot, ami Usztics Mátyás parádés alakításának köszönhetően nagyon is jól ment.

Van itt még egy Pasik! is, ami Hernádi Judit, Bajor Imre és Gálvölgyi János főszereplésével három éven keresztül dübörgött a tévében. Érdekesség, hogy a forgatókönyvet Árpa Attila írta, sőt, ő volt a sorozat producere is. Az alap felállás annyi, hogy Juci (Hernádi Judit) és Pál (Bajor Imre) ugyan már nincsenek együtt, de egy lakásban élnek. Jucihoz pedig beköltözik Ernő (Gálvölgyi János), és így élnek hármasban. A sztorik meg adják magukat, mint ez itt:

Végül itt van két magyar The Office is: a Munkaügyek és a Fapad.

A drámák terén se kell szégyenkezni, mert ott az HBO-s Terápia, a Társas Játék és természetesen az Aranyélet. Végül a kertévés modern sorozatgyártás ékét is meg kell említenünk: a Válótársakat.

Na, viszont most döntsön!

Melyik minden idők legjobb magyar sorozata?