Update: Gelencsér Tímea a legjobb húszba jutott, de az első tíz szépség közé már nem választották be.

Update 2: Stephanie Del Valle lett a Miss World 2016 győztese, aki Puerto Ricót képviselte. A 19 éves lány spanyolul, angolul és franciául is beszél, és a szórakoztatóiparban szeretne elhelyezkedni.

A második helyen a Dominikai Köztársaság küldöttje,

a harmadik helyen pedig Indonézia legszebb hölgye végzett.

A döntő

Vasárnap este, azaz december 18-án tartották a Miss World világdöntőjét: 117 (valahol 119-et láttam, maradjunk annyiban, hogy 115-120 jelölt) lány versengett a címért, Magyarországról Gelencsér Tímea ment ki, a 22 éves budapesti lány nyert a hazai fordulón júliusban

A döntő előtt a Washington Post egy olyan cikket írt a témában, hogy Miss World a legnagyobb szépségverseny, amiről még sosem hallottál, de ez ne tévesszen meg senkit. Nálunk óriási reneszánsza van a dolognak, egymást érik a királynők. Mint minden hasonló esemény előtt, most is muszáj legalább két mondatban összefoglalni, hogy melyik cím mit jelent. A Washington Post úgy fogalmaz, hogy itt nincs fürdőruhás kör (a magyarországi fordulónál mondjuk volt), a jótékonykodás számít. 

Miss Universe: több test, mint agy, az biztos. De Miss World? Ő csupa jótékonykodás, emberség és tehetség. 

– írja a szerző. Nálunk talán nem ilyen éles a különbség. Miss World és Miss Universe is jótékonykodik a kisfilmjében eleget. A lényeg annyi, hogy előbbihez Sarka Kata neve fűződik, utóbbihoz meg Vajna Tímeáé. (Sarka amúgy nem tudott kimenni a versenyre, de a Facebookján nagyon szurkol.) 

Szóval ma kiderül, hogy sikerül-e Kulcsár Edina ultimate rekordját megdönteni, és magyar lány nyeri-e a koronát. A legtöbb helyen a fülöp-szigeteki Catriona Gray-t tartják a legesélyesebbnek, de még nem kell sírni, biztos van esély. Addig is ismerje meg jobban a magyar lányt.

Gelencsér Tímea a júliusi döntő után azt mondta a Velvetnek, hogy a Beépített szépség miatt jött meg a királynősködéshez a kedve. Ja, és rajta volt a bakancslistáján. 

A kisfilmjéből pedig kiderül, hogy elbűvölik a számok, nem véletlen a marketing szak. Sajnos viszont egy időre felhagyott az egyetemmel. Pillanatnyilag van fontosabb dolog is az életében, de mindenképpen be akarja fejezni az iskolát. A sport a szenvedélye, megtanítja az embert, hogy kell küzdeni.