Avril Lavigne beszólt Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának és vezérének, amiért elsütött egy viccet a kanadai rockzenekar, a Nickelback kapcsán. 

A 32 éves énekesnő - aki egyébként 2015-ben vált el a Nickelback énekesétől, Chad Kroegertől - a zenekar védelmére kelt a héten a Twitteren. Mark Zuckerberg ugyanis pár napja kitett posztolt egy videót, amelyben a Facebook alapítója bemutatja a jövőjét, a mesterséges intelligenciával rendelkező okosházát, amelynek neve Jarvis.



Az intelligens rendszer kérésre zenét játszik le, szabályozza a hőmérsékletet, és válaszol a házigazdája által feltett kérdésekre. Amikor Zuckerberg azt kéri tőle, hogy játsszon le egy jó Nickelback-számot, a rendszer azt válaszolja, hogy

 Nem létezik jó Nickelback-szám. 

Ez a geg nagyon nem tetszett az énekesnőnek, és egy hosszú, terjedelmes tweetben támadta be a társalapítót. Hangsúlyozta, hogy azért fakadt ki ennyire, mert szerinte a bullying - vagyis az online bántalmazás, szidalmazás - egyáltalán nem vicces és ez rosszul is elsülhet.

Azt is hozzátette, hogy sokan állítanak elő valamilyen terméket, és ez vagy tetszik az embereknek, vagy nem. Amellett, hogy Zuckerberg nyugodtan kifejezheti a véleményét a zenéről, ez a nickelbackes poén nagyon szegény ízlésre vall. Hogy nyomatékosítsa az üzenetét, olyan hashtageket tett a levél végére, mint 

#ezerevespoen, vagy #anickelback50millioalbumotadelevente.


Itt a teljes "nyílt levél".

Ezúton is gratulálunk az énekesnőnek, és azt tanácsoljuk, hogy látogasson el az Irónia Egyetem Humor tanszékére, és vegye fel a vicc nevű tanegységet. 

Via People