December 30-án, pénteken tartották a 99 évesen elhunyt Gábor Zsazsa temetési szertartását a Beverly Hills-i Black Sheperd templomban, ahol több mint száz ember búcsúzott el tőle. 

Az oltárt virágokkal és a díva által kreált festménnyel díszítették, amely az egyik lovát ábrázolja. Fényképe mellett egy felirat állt:

Búcsú a szerelmemtől.

Férje, Frederic von Anhalt, több mint 40 perces beszédet mondott néhai feleségéről, amelyben elsősorban arra fektette a hangsúlyt, hogy Zsazsa mennyire szomjazott a reflektorfényre. Elmondta, hogy mindig is a vörös szőnyeg uralta az életét, ezért mindannyiszor kiborította a tény, amikor egy esemény, amin részt vett, véget ért. 

Arra akarok emlékezni, ahogy végigvonult a vörös szőnyegen, hiszen ez az egész életet jelentette számára. 

Köszönetet mondott azért is, amiért annak idején csillagot adtak neki a Hollywood-i Hírességek sétányán, amelyben így Gábor Zsazsa emléke örökké tovább élhet. 

A beszéd végén arany urnába helyezett hamvait a közeli Westwood Village Park Memorial temetőben helyezték el olyan hírességek mellé mint Marilyn Monroe, Natalie Wood vagy Roy Orbison. Noha Gábor Zsazsa lánytestvérét, Evát is ott temették el, a színésznő mindig is azt akarta, hogy őt Budapesten, apja mellett helyezzék végső nyugalomra. 

Forrás: USA Today