36 éves, és egy éve nem hajlandó semmiféle kencét felhordani az arcára Alicia Keys, ennek magyarázatát pedig már-már filozófiai magaslatokba emelte:

Azt hiszem, már megbarátkoztam a gondolattal, hogy az élet rétegek folyamatos hámlasztása. Mi, emberek állandóan elfelejtjük, amit tanítottak nekünk, vagy, amit igaznak hittünk. Már elfogadtam, hogy ez egész életemben így lesz. Egyszerűen jól érzem magam attól, hogy belenézek a tükörbe és a valódi önmagamat látom. 

Ehhez hozzátette azt is, hogy ha fiatalabb lenne, biztos azt tanácsolná saját magának (ahogy alighanem ezt tanácsolja a mostani fiatal lányoknak is), hogy nincs értelme a cicaharcnak, az állandó irigykedésnek és féltékenykedésnek, mert ezeket a negatív energiákat értelmesebb dolgokra is lehet fordítani. 

Mondd el a másik lánynak, hogy mit imádsz benne! Meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan vannak, akiknek nem mondták még soha. Sem otthon, sem az iskolában. Úgy pedig elég nehéz pozitív önképet kialakítani, ha soha nem láttad magadban a szépet, és soha nem hallottad senkitől.

Sokan gondolják úgy róla, hogy a szokatlan hajviselete ikonná tette őt, de ő ezt egyáltalán nem így látja. Nem hiszi, hogy a fonataival forradalmasította volna a divatot, egész egyszerűen csak imádta, hogy ilyen, és ez alighanem látszott is rajta. Azzal az elképzeléssel pedig abszolút egyetért, hogy a megjelenés az önkifejezés egyik meghatározó formája. 

Hello, világ! Ez vagyok én! Hogy utálsz vagy szeretsz érte, tökre nem izgat. 

Vallja, hogy a világban történt események hatására és az emberi természetünkből adódóan egymás klónjaivá válunk.

Ki kell törni ebből, elhinni magadról, hogy önálló, egyedülálló személyiség vagy, és nem olyan, mint mindenki más. Elképesztő ereje van annak, ha tisztában vagy azzal, mennyire gyönyörű, bámulatos, különleges és egyedi vagy valójában. 

Ebben a gondolatiságban minden bizonnyal az is megerősíti, hogy egy hat és egy kétéves gyerek anyukája. 

Imádom. Amikor anyává válsz, mindent átértékelsz: onnantól kezdve tudod igazán, mi az, amiért érdemes küzdeni, és mi az, amit elég csupán félvállról venni. 

Hát, ezek miatt nem sminkel Alicia Keys. A Glamour magazin címlapján is így láthatja őt:

Forrás: JustJared