Egy lerobbant londoni szálloda alagsorában találták meg egy kartondobozban Bob Marley elveszettnek gondolt felvételeit,

vagyis13 darab régi, orsós magnószalagot, amin Marley 1974 és 1978 között Párizsban és Londonban adott koncertjeinek élő felvételei hallhatóak,

olyan dalokkal, mint a  No Woman No Cry , a  Jammin , vagy az  Exodus. 

A The Guardian azt írja, hogy a zenész a hetvenes évek közepén szállt meg ebben a hotelben turnéja közben, valószínűleg ekkor kerülhettek valahogy a pincébe a felvételek, amiket  a rajongók elveszett mesterszalagoknak hívtak és sokat kutattak utánuk. 

Egy rajongója mentette meg a szalagokat

Egy Bob Marley rajongó, Joe Gatt sietett az elhagyott értékek segítségére, akit a hotelben lomtalanító barátja hívott fel, hogy talált valamit, ami az eredeti Marley-felvételnek tűnik. Igaza lett!

Nem hittem a szememnek, amikor megláttam a címkéket és lábjegyzeteket a szalagokon. Sajnos nagyon rossz állapotban voltak, a víz eláztatta őket, és valami nyálkás anyaggá változtak. Első látásra úgy tűnt, hogy a megmentésük reménytelen feladat. 

Gatt a szalagokat először üzleti partnerének, Louis Hoovernek mutatta meg, aki azt mondta, hogy a trutymós, képlékeny anyaggá áztak és teljes képtelenségnek a helyreállításuk. 

Az anyag végül a White House stúdióba került - egy specialistához, akinek végül sikerült megszólaltatni és digitalizálni a szalagok nagy részét. 

A 13 szalag közül tízet sikerült restaurálni, egy nagyon rossz állapotban volt, kettő pedig üres. 

A szalagok teljes helyreállítása 25 ezer fontba került, de miután meghallgatták őket, azt mondták a lapnak, hogy minden penny megérte.