Judy Garland volt férje, Sid Luft nemrég posztumusz megjelent önéletrajzi könyvében szerepel néhány elég meredek állítás – többek között az is, hogy a színésznőt többször molesztálták az Óz, a csodák csodája 1939-es forgatása alatt. 

Méghozzá azok az alacsony növésű, 40 körüli férfiak, akik a filmbeli aprónépet, azaz a mumpicokat alakították a filmben. 

Egy kicsit most meghalt bennünk valami, ezek után nem lehet ugyanúgy megnézni például ezt a videót.

A Dorothy szerepét játszó Judy Garland a mesefilm forgatása alatt mindössze 17 éves volt, tehát kiskorú. A színésznő volt férje részletesen beszámolt minderről.

Megkeserítették Judy életét, a kezük folyamatosan a szoknyája alatt járt. 40 éves férfiakról beszélünk, akik azt hitték, hogy azért, mert alacsonyak, bármit megtehetnek

- írta könyvében Sid Luft, aki 1952-1965 között volt Garland férje. 

Ezeket az állításokat cáfolta a film két apró népet alakító színésze, Margaret Pellegrini és Jerry Maren. Felháborítónak tartják, hogy valaki ilyesmivel vádolja őket. Hozzátették, valóban sokan szerettek mulatozni és meginni néhány italt a forgatás után, de semmiféle molesztálás nem történt, egyszerűen csak mindenki próbálta jól érezni magát

via  JustJared