A tavaly ismét Budapesten forgató Tom Hanks idén októberben jelenteti meg első novelláskötetét. A kétszeres Oscar-díjas színésztől sosem állt messze az írás, hiszen ő jegyezte a Nyomul a banda és a Larry Crowne forgatókönyveit is, és első novellája még 2014-ben jelent meg nyomtatásban a New Yorker magazinban.

Az Alan Bean plusz négy fő című írás magyarul is megjelent a Galaktika kiadásában 2015 nyarán (a Könyvesblog oldalán bele is lehet olvasni), és most összegyűlt további 16 novella, amely idén jelenik meg egy kötetben - a címe Uncommon Type: Some Stories lesz. 

A könyv kiadója (Alfred A. Knopf) szerint a novellák között lesz egy történet, amely egy New Yorkba érkező menekültről szól, de lesz benne olyan írás is, amelynek egy színész a főhőse.

Az Oscar-díjas színész rajong a hagyományos, klasszikus írógépekért - 1978 óta gyűjti ezeket a szerkezeteket, és ezek a történetek is a gyűjteménye különböző darabjairól szólnak. 

A könyvön 2015-ben kezdett el dolgozni Hanks, és az elmúlt 2 évben folyamatosan dolgozott a világ nagyvárosaiban: New Yorkban, Berlinben, Atlantában 

és Budapesten is.

A színész elmondta, hogy az összes novellát az elmúlt két évben írta. Írt a hotelszobájában a sajtóturnéja alatt, írt a repülőgépen, írt az irodájában és otthon is. Amikor csak ideje engedte rá, a délelőttöket is (reggel 9-től délután 1-ig) írással töltötte. 

via Page Six