Most derült ki egy elég régi, múlt századi, sőt múlt évezredből származó sztori, hogy 1999-ben egy bizonyos Marcie Sweet nevű nőt kétszer is elkaptak ittas vezetésért.

Ha ez a Marcie Sweet egy hétköznapi ember lenne, akkor nem is lenne érdekes a dolog, de ő Reese Withespoon féltestvére.

A nő foglalkozására úgy derült fény, hogy amikor a rendőrök elkapták – mert nyolc kereszteződésben is áthajtott a piroson –, érezni lehetett rajta, hogy ivott. Ezután elmondta, azért ivott, mert csak így tud felmenni a színpadra, táncolni és vetkőzni. Erre pedig azért van szüksége, hogy legyen pénze etetni a gyerekeit.

Emiatt az eset miatt egy év próbaidőre ítélték, el kellett végeznie egy alkohol-és drogelvonó programot, valamint 50 óra közmunkát is teljesítenie kellett. Pár héttel később megint lekapcsolták, akkor sokkolót találtak a retiküljében, és egy olyan gyógyszert, amire nem volt receptje. Ezért szintén egy év próbaidőt kapott, de 60 nap börtönbüntetéssel együtt.

Amúgy egyszer Reese Witherspoont és férjét is letartóztatták ittas vezetésért. Még 2013-ban történt, úgy figyeltek fel rájuk a rendőrök, hogy össze-vissza cikáztak az úton. Félreállították és megbilincselték őket, de az őrsön kifizették a 213 dolláros bírságot és ezzel el is rendeztek mindent.