Valami egészen különös járvány ütötte fel a fejét az amerikai kosarasok között. Újabban ugyanis egyre többen jelentik ki nyilvánosan, hogy szerintük a Föld lapos. Hétvégén például Shaquille O'Nealnak sikerült szinte belefojtania a szót egy riporterbe, mikor elmondta neki az elméletét. 

Parttól partig szoktam autózni és nekem ez az egész teljesen laposnak tűnik. (...) Láttad mostanában az épületeket Atlantában? És azt akarod nekem mondani, hogy Kína alattunk van? Hát nem. A világ lapos.

- magyarázta a sportoló. Ám a dolog érdekessége, hogy jelenleg ő a negyedik kosaras, aki ezt állítja.

Az egész lavinát Kyrie Irving indította el, aki február közepén, szintén a rádióban jelentette ki, hogy nem hisz abban, hogy a Föld kerek. Nem sokkal később  Draymond Green és Wilson Chandler, beszéltek arról, hogy egyetértenek Irvinggel. Chandler azt is hozzátette, nem szabad a NASA fotóinak hinni, hiszen manapság már bárki könnyen manipulálhatja a képeket akár telefonon is. 

Irving kijelentése egyébként akkora visszhangot keltett, hogy az NBA biztosának, Adam Silvernek két nappal később egy sajtótájékoztatón kellett magyarázkodni miatta.

Silver azt mondta, Irving csak provokálni akart a kijelentésével és így akarta felhívni a figyelmet az álhírekre. Ennek ellenére a sportoló még mindig terjeszti az (ál)nézetét, hiszen múlt héten ismét nyilvánosan elmondta, hogy a Föld lapos.

Ön szerint mi történt az amerikai kosarasokkal?