Azt már tudjuk egy ideje, hogy az amerikai elnök nem éppen kifinomult, cizellált ember. A nőkkel való viszonya egyenesen undorító, és 1992-ben egy New York Magazine-nak adott interjúban kijelentette azt is, hogy a szebbik nemmel "úgy kell bánni, mint egy darab szarral". 

Ennek ismeretében tulajdonképpen nem is meglepő, hogy az elnök hogy viselkedik feleségével, Melania Trumppal. A január 20-i elnöki beiktatáson az egyik emlékezetes pillanat az volt, amikor Barack Obamáék köszöntötték az érkező Donald és Melania Trumpot. Míg 2009-ben, Barack Obama beiktatásakor a 44. elnök az autóból kiszállva megvárta, hogy felesége odaérjen hozzá, addig Donald Trump hátra sem nézett párjára, egyszerűen csak felsietett a lépcsőn.

Az elnöki pár Húsvét hétvégéjén az Air Force One repülőgépével landolt Floridában, és Trump ismét elkövette ugyanazt a tahóságot, mint a beiktatáskor: megint maga mögött hagyta feleségét, és ezúttal lefele sietett a lépcsőn.

Ez az eset már nem először fordult elő, és valószínűleg nem is utoljára: az amerikai elnök testbeszéde azért elég sok mindent árul el

feleségével való kapcsolatáról és saját tahóságáról.

A Huffington Post megkeresett egy etikett szakértőt, hogy elemezze ki, miért is tart ilyen nagy távolságot egymástól az elnök és a First Lady. 

Jacqueline Whitmore nemzetközi protokollszakértő a lapnak elmondta, hogy az etikett szabálya úgy diktálja, hogy amikor egy nő és egy férfi egy lépcsőn halad lefelé, a férfinak kell előre mennie, mert így védelmet tud nyújtani, ha esetleg a nő megcsúszik vagy elesik menet közben.

Whitmore viszont azt is hozzátette, hogy jelen esetben Trump nem egy vagy két lépcsőnyi távolságot tart feleségével szemben, hanem sokkal többet, és a képeken teljesen úgy tűnik, 

mintha az elnök és a First Lady nem is lennének együtt. 

A szakértő azt is elmondta, hogy ha megnézünk néhány hasonló helyzetben készült képet Obamáékról vagy Ronald Reaganékről, azokon a fotókon egyértelműen látszik, hogy ők egy pár, egységet alkotnak, és elkötelezettek egymás iránt. 

Ezzel szemben Donald Trump viselkedése egyszerűen a tiszteletlenség jele. 

via Huffington Post