A Harry Potter könyvek íróját, J. K. Rowlingot egy Christopher Little nevű irodalmi ügynök fedezte fel még 1996-ban Londonban. Az ő segítségével sikerült eladni a Harry Potter és a bölcsek köve kéziratát a Bloomsbury Children's Books kiadónak. A könyv 1997 júniusában jelent meg Angliában, és a sorozat ezután meghódította az egész világot - az áttörés és a kiadó megtalálása azonban nem volt ilyen egyszerű. 

via GIPHY

Az ügynök nemrég részletesen is elmagyarázta, hogy miért is fogta meg annyira a Harry Potter és a bölcsek köve. Amikor Little elolvasta a könyv első három fejezetét, az egyik első reakciója az volt, hogy ilyen lebilincselő olvasmánnyal a Gyűrűk Ura óta nem találkozott. Az tetszett neki a legjobban, hogy Rowling egy teljes világot felépített, és ez szerinte olyan volt, mint Tolkien magával ragadó "univerzumai". 

Miután elolvastuk a kéziratot, azonnal visszaírtunk Joanne-nak, és kértük, hogy küldje el a teljes kéziratot 

- emlékezett vissza Christopher Little. 

J. K. Rowling felfedezője azt is elmesélte, hogy a kilencvenes években egyáltalán nem volt könnyű kiadót találni, és nagyon sokszor visszautasították a könyvet, míg végül sikerült megtalálni a Bloomsbury kiadóját.

A legtöbben egyszerűen túl hosszúnak és túl különlegesnek találták a kéziratot. 

Ebben az időszakban az írónő még Joanne Rowling néven írt, de végül azért döntöttek a J. K. rövidítés mellett, hogy így a fiatalabb olvasókat is elérjék. 

via Huffington Post

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ezért varázslatosak a Harry Potter-sorozat történetei

A J. K. Rowlingot felfedező irodalmi ügynök elmesélte, hogy miért fogta meg azonnal az első könyv kézirata.

1 · Jun 02, 2017 09:17am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments