A napokban elkezdődött a Valami Amerika harmadik részének forgatása, a tervek szerint a film elkészítése egészen augusztusi tart, és a filmet jövő februárban láthatjuk majd. 

Ennek apropóján megnéztük, hogy mi történt az első két rész néhány szereplőjével, és mennyit változott az életük az elmúlt 15 évben - igen, nagyon furcsa belegondolni, de az első rész 2002-ben jött ki. 

A Valami Amerika 3. szereplői között egyébként sok a visszatérő színész, az új részben is benne lesz Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, valamint Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya is. 

Szabó Győző, Hujber Ferenc és Pindroch CsabA

Talán a legnagyobb változáson Szabó Győző esett át a film szereplői közül: egyrészt 5 évvel ezelőtt megjelent a Toxikoma című könyve, amelyben részletesen leírta, hogy négy évig volt heroinfüggő, és csak a Valami Amerika sikere után tudott kínkeservesen lejönni róla. 2012-ben még a Barátok köztben is kapott egy rövid szerepet, aztán szinte mindent kipróbált: volt látvány- és díszlettervező, szerepelt Bozsik Yvette darabjaiban, részt vett a Beugró című rögtönzős tévéműsorban. Még a budapesti gasztroforradalomhoz is csatlakozott: a Hold utcai piacon nyitott egy street food éttermet Steamboo néven. 

Hujber Ferenc is sajátos utat járt be azóta, bár nem annyira pozitív értelemben. Igaz, hogy a nagy sikerű Herendi-film után rendszeresen szerepelt a színházban, és jó pár filmben (Majdnem szűz, Magic Boys) és sorozatban (Jóban Rosszban, Hacktion) is szerepet kapott, de azért az elmúlt időszakban többnyire a különböző botrányai és bizarr médiaszereplései miatt került reflektorfénybe. Nem igazán értettük, hogy mit művelt a Mokkában idén tavasszal, és azt sem, ami a Facebook oldalán ment, arról már nem is beszélve, hogy belengette, hogy a Valami Amerika forgatása után elköltözik Kanadába. Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Hujber Ferenc fejében.

Pindroch Csabának a Valami Amerika hozta meg az országos hírnevet, és ezután is viszonylag sok magyar filmben kapott szerepet (Magyar vándor, Nyócker!, Megy a gőzős, Szíven szúrt ország, és hát a Magic Boysban ő is feltűnik chippendale fiúként), mindemellett a színházban is mai napig aktív. Bár ő maga is bevallotta, hogy Verebes Lindával való házassága nem volt mindig zökkenőmentes, tavaly decemberben már harmadik gyermekük született meg. 

Ónodi Eszter 

Ő a Valami Amerika előtt is ismert és elismert színésznő volt, és azóta is keresett művésznő nemcsak színházi, hanem filmes és most már sorozatos berkekben is. Rengeteg filmben szerepelt és szinkronizált is rendszeresen, és 2013-ban Monte-Carlóban elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Arany Nimfa díjat az Aglaja című filmben nyújtott alakításáért. És természetesen a tévésorozatok rajongóit is meghódította az Aranyélet első két évadában játszott szerepével - ráadásul negyven felett is bomba jól néz ki. 

Oroszlán Szonja

A színésznő 2015 nyarán döntött úgy, hogy kiköltözik Amerikába, és 38 évesen új életet kezd Philadelphiában. Élnek a városban rokonai, szóval viszonylag könnyen ment a beilleszkedés, de teljesen a nulláról kezdte felépíteni az új, amerikai életét, és azóta is rendszeresen jár castingokra és szerepválogatásokra. 

Szervét Tibor

A Jászai Mari-díjas színész és színházi rendező nevét sem a Valami Amerika révén ismerte meg az ország, ő is a mai napig aktív - főként a színházban, de rendszeresen szerepel játékfilmekben is (Parkoló, Anyám és más futóbolondok a családból).

Thuróczy Szabolcs

A sikerfilm második részében, a Viktor nevű, ügyefogyott maffiózót alakító Thuróczy Szabolcs is rendszeresen szerepel színdarabokban (a Pintér Béla és Társulata tagja), és filmekben is, de valószínűleg a legtöbben az Aranyélet Attilájaként vagy a Társas játék Béres Ivánjaként azonosítják őt. 

Tompos Kátya

A Jászai Mari-díjas színésznő a Valami Amerika 2008-as második részében tűnt fel, és azóta több filmben is főszerepet kapott (Poligamy, Köntörfalak, Coming Out), és 2008 óta a Nemzeti Színház tagja. Zeneileg is aktív, 2013 novemberében jelent meg első szólólemeze Keresztül Európán címmel. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ennyit változtak a Valami Amerika szereplői az első rész óta

Bizony, már 15 év telt el az első Herendi-film óta: megnéztük, hogy mennyit változtak az egyik legsikeresebb film főhősei.

21 · Jul 02, 2017 12:55pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments