A Trónok harca megreformálta a sorozatok világát: az erőszak mesteri ábrázolása, a misztikum, a szex és a jól megírt párbeszédek mind-mind hozzájárultak a világsikerhez – ami persze azzal járt, hogy a kezdetben még csak kevéssé ismert brit színész szereplők mára igazi világsztárok lettek.

A következő, alig hét részből álló évad már itt toporzékol a küszöbön (a lassan alakuló végkifejlettel). De ha igazi rajongó az ember, akkor még a tizedmásodperceket is számolja a premier napjáig, ami itthon július 17-én esedékes.  Így jól jön, ha addig sem kell kontent nélkül maradni. A Buzzfeed kicsit puhatolózott, hogy a szereplőknek miként telnek a hétköznapjaik a forgatásokon; itt a videó, alatta pedig jön a lényeg!

Things you've always wanted to know about the Game of Thrones ...

Not long until the new season of Game of Thrones starts. Here's a little something in the meantime. You're welcome *

Posted by BuzzFeed UK on Monday, 3 July 2017

Például gondolta volna, hogy Sophie Turner (azaz Sansa Stark) és a filmbeli kistestvére, Arya Stark (Maisie Williams) rendszeresen dalra fakadnak a forgatásokon? Nem? Pedig ez az igazság. (Na jó, azért talán sejthették.)

Sohasem találná ki, hogy a stáb szerint ki a legviccesebb: a Véreb, mármint Rory McCann, aki igazi mókamester. Gyakran kiköti a kellék-kardokat horgászzsinórral, sőt az is előfordul, hogy borotvahabot fúj mások cipőjébe (nem, nem a Másokéba). Szórakoztató kolléga hírében áll a Varyst alakító színész, Conleth Hill. Vele a Véreb is szívesen mókázgatna, de eddig nem volt alkalma, mivel különböző helyszíneken forgatnak.(Reméljük a következő évadban lesz közös jelenetük).

Jacob Andersonról (Szürke féreg) és Daniel Portmanről (Podrick) kiderült, hogy mindketten imádnak enni, és ha tehetik rárabolnak a forgatási szünetekben a rizses sütire. Sőt, a Szürke férget alakító Anderson bevallotta, hogy ha tud, mindenféle kekszet rejt el a jelmezében, hogy mindig nassolhasson.

Kisujj (Aidan Gillen) az őrületbe kergeti kollégáit a kutyusáról szóló történetekkel és fényképekkel.

Sophie Turnertől azt kérdezték, hogy előfordult-e már, hogy valaki másnaposan tűnt fel a forgatáson? Nevetve azt mondta, hogy mindenkivel előfordult már, persze mindig profin oldották meg a dolgokat. Aztán, hogy mentse a helyzetet, nevetve magára vállalta a dolgot, de csak egy pillanatig, mivel beismerte, hogy nem tenné ki az ő kegyetlen másnaposkodásának a többieket.

A stáb nagy része imádja, ahogy Kit Harington (Havas John) jellegzetes hanglejtésével mondja a dolgokat, de főleg a "Közeleg a tél!" klasszikust. Gemma Whelan (Yara Greyjoy) szerint ez a világ egyik legviccesebb dolga. 

Mikor a riportban arról faggatóztak, hogy ki a legjobb táncos Sophie Turner a Kit Harrington-féle Bob Dylan-ezést hozta fel nevetve. Ami tulajdonképpen egy széken ülős, vállmozgatós, minimalista táncfigura, a színésznő szerint.

Arra is fény derült, hogy Alfie Allen (Theon Greyjoy) rendszeresen elkésik a forgatásokról, illetve az ő nevéhez fűződik a legtöbb forgatáson elkövetett fotóbomba, és a munka utáni lazulásra is rendszerint ő buzdítja a társaságot.  

Rory McCann, azaz Véreb szerint Maisie Williams, mint Arya minden felvételt tökéletesen nyom le, míg ő rengeteget bakizik.

Arról is szó esett, hogy  a színészek szerint a Vastrónra a legnagyobb és legerősebb ember kerülne, azaz a Hegyet alakító Hafþór Júlíus Björnssonnak.

Carice van Houten (Melisandre) arról beszélt, hogy a sminkelés elég sok időt emészt fel és az sem mindegy az előkészületeknél, hogy ki csinálja meg a haját. Bezzeg  a Sir Davost alakító Liam Cunninghamnek elég egy kis koszt felvinni az arcára, és már kész is. 

Végül pedig az egyik legszórakoztatóbb dolognak azt tartotta Sophie Turner, hogy mindenki szívatja szegény Havas Jon-t. Hogy pontosan mivel, az nem derül ki. De, ha a fentieket vesszük alapul (lásd. tánc, hanglejtés) gyakorlatilag mindent kiröhögnek, amit szegény Harington csinál. 

A július 17-én érkező sorozat az HBO-n és az HBO GO-n az amerikai premierrel egyidőben nézhető meg.

via Buzzfeed

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Vicces tények, amiket mindig is tudni szerettünk volna a Trónok harca szereplőiről

Ön szerint ki a legviccesebbnek a stáb szerint? Ki nassol egész nap? Ki mutogat mindig képeket a kutyájáról? Nézze meg, mert tuti leesik az álla.

13 · Jul 05, 2017 05:59pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments