Nehéz elfogódottság nélkül írni a jelenlegi időjárási helyzetről, ezért meg sem próbáljuk: csodálatos, üdítő, szemerkélő esős idő van odakinn, és az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint is lesz egy jó napunk. Íme, a részletek.

 Hidegfront vonul át fölöttünk, amely szinte országos csapadékot hoz, mögötte pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet, a kánikula, sutty, eltűnt. Ugyanakkor északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább gomolyfelhős, napos idő valószínű. A felhők legtovább az északkeleti megyékben tartják magukat, kora délelőttig a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, majd egyre inkább csak északkeleten várható eső, zápor, egy-egy zivatar, de késő délután ott is megszűnik a csapadék. Északkeleten erős, akár viharos szélre is számítani kell. Na de most jön a legjobb rész, amelyet már szó szerint idézünk:

a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északkeleti határvidéken ennél kissé hűvösebb lehet. Késő estére 16, 23 fok közé hűl le a levegő.

Keddre viszont már azt írják, „a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható”, úgyhogy élvezzék ezt, amíg lehet!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egy teljes napunk van élvezni ezt a csodát, ami odakint történik!

Gyönyörű, pazar, hűvös, esős idő történik odakint, használják ki minden percét!

20 · Aug 07, 2017 07:51am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments