Amennyiben ön még nem látta a Trónok harca című sorozat hetedik évadának negyedik epizódját, ez a cikk az ön számára eddig volt spoilermentes. 

Köszönjük, hogy velünk maradtak! Először is hadd tegyünk fel egy fontos kérdést: az internet imádni látszik a Trónok harca legutóbbi (VII./4.) epizódját, ön osztja ezt a lelkesedést?

Hogy tetszett ez a rész?

Köszönjük.

Spoils Of War leglátványosabb része kétségkívül az volt, ahogy a Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke sárkányháton utazgatva éget fel mindent, legyen az rakomány vagy élőlény. Mindezt egy frame erejéig az alábbi képen is láthatja – ha pedig rákattint, azt tekintheti meg, hogyan nézett ki valójában az a dolog, amin a színésznő ült.

A jelenet hátteréről innen tudhatnak meg még többet:

Ahhoz, hogy a készítők költségvetésen belül maradjanak, valószínűleg kellett spórolni is, amit szegény északiakon vertek le: a Daily Mailtől tudjuk például, hogy a szőrös-loncsos kabátokhoz, és jelmezekhez nemes egyszerűséggel

IKEA-szőnyegeket

használtak fel. Ezeket a hihetőség kedvéért aztán mindenféle eljárással (fagyasztás, összeviaszozás) roncsolták kicsit. Szóval, ha legközelebb valaki nagyon jól néz ki Winterfellben, nincs más dolga, mint elugrani az IKEÁba. (A Daily Doton láthatnak a témában jóval többet is.)

Az interneteket persze nemcsak a sárkányok tartották lázban: ugyancsak a Daily Dot gyűjtött össze néhány elég jó mémet, köztük az alábbi képet is, a hozzá tartozó képaláírással:

(Arra is ők emlékeztettek, hogy Ser Davos átvette az ügyeletes nyelvtannáci szerepét Stannis Baratheontól.)

Sokak fantáziáját indította be, hogy Jon Snow ismét közel került egy nőhöz egy barlangban – legutóbb az azóta sajnos elhunyt Ygritte-tel mélyült el így a kapcsolata. A jelek szerint a közel kerülés alanyát, Emilia Clarke-ot sem hagyta hidegen a dolog.

Komoly érzelmeket váltott ki az ennek hangot adó nézőkben Arya Stark hazaérkezése Winterfellbe,  illetve találkozása testvéreivel. De nemcsak belőlük, hanem a két színésznőből is, akik azóta is az Instagramon (is) ünneplik, hogy végre újra találkozhattak a sorozatban – ők tényleg összebarátkoztak a forgatásokon.

Happy 7th August my soulm8 👯 @maisie_williams

Sophie Turner (@sophiet) által megosztott bejegyzés,

A készítők összefoglalója egyébként itt tekinthető meg az epizódról és hátteréről.

Legvégül pedig hadd tegyünk fel még egy fontos kérdést: az epizód zárójelenetében Jaime Lannistert egy jól irányzott lökéssel Bronn megmenti az azonnali szénné égéstől, így Westeros legsármosabb vérfertőzője a folyóban köt ki. Mekkora esélyt látnak arra, hogy egy bazi nagy aranykézzel, talpig vasban, élve kerül elő a víz alól?

Szerintem

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Spoilermentes cím a Trónok harca legutóbbi részéhez kapcsolódó érdekességekről

Ugye látják bennünk a jóindulatot? Köszönjük.

11 · Aug 08, 2017 08:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments