Ausztrália Queensland államában július óta kötelező igazolniuk magukat az alkoholos italokat felszolgáló helyre betérőknek, persze csak éjfél után. A szövetségi állam kormánya így próbálja visszafogni az alkohol okozta rendbontások lehetőségét, amelyekből alighanem több is volt már arrafelé.

Nehezen szokják meg az emberek, hogy ez az elvárás, a turisták nagy százaléka pedig mit sem tud a törvényről. Ezért fordulhatott elő az amúgy a Race Week nevezetű vitorlás regattán résztvevő Frigyes dán királyi herceggel is, hogy nem engedték be egy brisbane-i bárba, ugyanis semmivel sem tudta igazolni személyazonosságát, azt pedig pláne nem, hogy ő egy herceg. Pedig!

Hiába győzködte a beengedésre felhatalmazott úriembereket, ők nem hagyták magukat manipulálni, ezért a herceg kénytelen volt elvonulni, és a queenslandi rendőrség emberi méltóság védelmére szakosodott hatóságának hét emberével visszatérni a helyszínre. Így sikerült végül elintézni, hogy bejuthasson.

A bár egyik tulajdonosa, bizonyos Phil Hogan igen kellemetlenül érezte magát az eset miatt, és kifakadt, hogy szerinte az új szabályozás teljesen agyament, és ez az eset már csak a jégyhegy csúcsa volt. Ian Stewart queenslandi rendőrbiztos bocsánatot kért az eset miatt, ugyanakkor meggyőződése, hogy egy politikusnak vagy egyéb hírességnek is kötelessége lenne a személyét igazoló okmányait magánál tartania.

Forrás: People