Arra szinte biztos, hogy emlékszik, mikor a Barátok közt készítő a Tildát alakító Erdélyi Tímeát lecserélték Szabó Erikára. Hasonló dolog történt a Trónok harcában is, csak sokkal kevésbé volt traumatikus a váltás, főleg, hogy talán senki nem is vette észre. Nekünk is csak azért tűnt fel, hogy már más játssza az Éjkirályt, mert kifejezetten kutakodtunk az infók után vele kapcsolatban.

Eredetileg csak meg akartuk mutatni önöknek, hogy a (spoiler alert!) gerelyhajítás olimpiai bajnoki címének a várományosát igazából ki alakítja. És ekkor derült ki számunkra is, hogy a hatodik évadban lecserélték az Éjkirályt alakító Richard Brake-et. 

A walesi származású színész két évadon keresztül alakította a Mások vezetőjét, ám 2015-ben egy ismerőse szerepet ajánlott neki egy pszichothillerben, ezért lemondott az Éjkirályról és a hatodik évadra már átadta Vladimir Furdiknek.

Furdikről egyébként azt érdemes tudni, hogy szlovák származású és szakmája szerint kaszkadőr, ebben a minőségben került be már korábban a Trónok harca stábjába. Az egyetlen alkalommal pedig, amikor láthattuk az Éjkirályt az átváltozása előtt, már ő alakította a karaktert. 

A csere egyik legnagyobb érdekessége pedig, hogy Brake korábban egy interjúban elmondta, bár sokan azt hiszik, hogy az Éjkirály külsejét számítógéppel hozzák létre, ez nem igaz.

A színész arról beszélt, hogy annak ellenére, hogy használják a technológiát, valójában a sminkeseknek köszönhető a karakter megjelenése, akik alkalmanként hat órát dolgoznak rajta. Ezenk kívül azt is elmondta, hogy a legkellemetlenebb dolog a szerepében a kék kontaklencse viselése, amitől az ember szeme iszonyúan megfájdul egy forgatási nap végére.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Észrevette, hogy lecserélték a Trónok harca egyik szereplőjét alakító színészt?

Ha nem tűnt fel, nem önben van a hiba. Egy nagyon elmaszkírozott, de mégis fontos karakterről van szó.

26 · Aug 27, 2017 08:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments