Paul Walker, a Halálos iramban című filmsorozat sztárja 2013 november 30-án halt meg egy tragikus autóbalesetben. A színész egy dél-kaliforniai jótékonysági rendezvényen vett részt, majd barátjáva egy 2005-ös Porsche GT-vel távozott az eseményről, amit Hollywoodtól nem messze rendeztek. Az autót nem a színész vezette. 

A baleset a jótékonysági est helyszínétől nem messze következett be, a roncsot egy irodaépület parkjában találták meg, ahol a maximális sebesség 70 km/h. A roncs közelében égett gumiszag terjengett, és erős féknyomok is látszottak. A tűzoltók csak két halott férfit tudtak kihúzni az égő autóból. Ezek az utolsó képek a színészről. 

Majdnem két évvel az eset után, 2015-ben Paul Walker lánya beperelte a Porschét. Az akkor 16 éves lány ügyvédei azzal álltak a bíró elé, hogy a színész túlélhette volna a balesetet, ha ki tud szabadulni a 2005-ös Carrera GT típusú autóból. Az autó biztonsági öve beszorult, és Walker testét szakította szét, a bordáit és a medencéjét szétzúzva. A baleset után eltelt még egy perc és húsz másodperc, mielőtt az autó becsapódott egy fába, és kigyulladt – ennyi idő alatt Paul Walker ki tudott volna szabadulni, ha az autó tervezése engedte volna.

Sőt!

Az ügyvédek szerint korrigálni kellett volna a Porsche automatikus menetstabilizáló rendszerét. Ráadásul az üzemanyagvezetékek sem védték megfelelően az autót a tűztől.  A színész még élt, amikor az autó lángra lobbant.  

Az E! News most arról ír, hogy megállapodtak az ügyben. Ugyan a dokumentumok bizalmasak, de a portál úgy értesült, hogy ejtették a dolgot, és a két fél megegyezett. Pedig eddig nagyon úgy nézett ki, hogy a Porsche a felelős Paul Walker haláláért.

(E!)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Paul Walker lánya megállapodott a Porschéval, az apja halálát okozó baleset ügyében

2015-ben perelte be a céget, szerinte túlélhette volna a becsapódást, mielőtt a kocsi lángra lobbant.

22 · Oct 26, 2017 07:11am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments