Még hét hét van hátra az idei Eurovízós Dalfesztiválig, aminek a döntője május 12-én lesz Lisszabonban a tavalyi portugál győzelem után. A világ legnézettebb nem sporttémájú tévéadásának rajongói már most az esélyeket latolgatják, egy nem hivatalos oldal, az Eurovisionworld.com például listázza és összegzi különböző fogadóirodák előrejelzéseit. Ezek szerint idén Izrael indulója lesz a legnépszerűbb, azaz Netta Barzilai fog győzni a Toy című dallal.

A klipet alább megnézheti, ha van kedve, de előbb még hadd említsük meg, hogy a magyar induló, az AWS a Viszlát nyár című számmal 43 versenyző közül a 35., ami azt jelenti, hogy ha bejön a fogadóirodák előrejelzése, akkor a mi országunk képviselője be se fog jutni a döntőbe. Ami kár lenne, mert egész jól teljesítünk az utóbbi időben: 2010-ben Magyarország kihagyta az Eurovíziót, de azóta minden évben bejutott a magyar induló a döntőbe, még Boggie is.

A fenti videó túl van a 6,2 millió megtekintésen az Eurovízió hivatalos csatornáján. Ehhez képest ugyanezen a csatornán a magyar dal alábbi élő verziójára eddig kicsit kevesebb, mint félmillióan voltak kíváncsiak, a klipet pedig további 130 ezren nézték végig.

Tehát a Youtube-os nézettségből is úgy tűnik, hogy eléggé le vagyunk maradva az élmezőnyhöz képest, de persze az élő műsorig még minden változhat, hiszen egyelőre csak a keményvonalas Eurovízió-rajongók követik az eseményeket, a májusi adások végeredménye viszont nézők millióinak szavazatán (is) múlik (a nemzeti zsűrik ítélete mellett).

És még egy érdekesség: valaki annyira ráért a héten, hogy fogta az összes idei eurovíziós induló dalt, mindegyikből kivágta az a részletet, amikor az énekes a dal címét énekli, és ezeket a részleteket összevágta egy nagyon bizarr számmá. Szóval alább az összes idei eurovíziós szám címét meghallgathatja egyben másfél perc alatt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Úgy néz ki, Izrael fogja nyerni az Eurovíziót

Magyarország be se jut a döntőbe idén a fogadóirodák előrejelzései szerint. Sajnos eléggé összecsengenek ezzel a Youtube adatai is.

149 · Mar 24, 2018 04:39pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments