Már tavaly novemberben tudni lehetett, hogy a Smallville című sorozat egykori főszereplője, Allison Mack egy brutális szex-szekta második embere, a pontos feladataira azonban csak múlt héten derült fény.

Ahogy arra is, hogy ennek az egésznek a sorozat másik főszereplője, Kristin Kreuk is résztvevője volt. A színésznők az NXIVM nevű szekta elveit követve tehát, annak tagjaiként szexrabszolgákat hajtottak fel, és neveltek ki a magát csak mesternek aposztrofáló vezér, a márciusban már letartóztatott Keith Raniere számára, írja BBC

Állítólag Mack volt, aki rábeszélte a szexrabszolgákat arra, hogy lefeküdjenek Raniere-rel anyagi és egyéb juttatásokért cserébe. Kreuk feladatairól egyelőre semmit sem tudni, ugyanakkor róla úgy hírlik, már jó ideje kilépett a szektából. 

Az ügyészség úgy véli, az NXIVM pontosan úgy működik, mint a piramisjátékok általában: a tagoknak hihetetlen mennyiségű pénzt kell fizetniük azért, hogy egyre magasabbra kerüljenek a ranglétrán. Működéséről nagyon sokat megtudhat, ha a fent linkelt cikkre kattint (ha eddig nem tette volna meg). A színésznőt az újabb, hétfői kihallgatásáig őrizetben tartják.