Nem tudtunk úgy együtt játszani Júliával, ami el tudna vinni egy sorozatot. Nem volt meg a közös nevező, ez pedig feszültséget szült az alkotók között, és ebben a légkörben nem jó dolgozni

- nyilatkozta Nagy Ervin közvetlenül azután, hogy az RTL nem hosszabbította meg a szerződését A Tanár című sorozat női főszereplőjének, Ubrankovics Júliának. A kijelentés egyfajta utalásként tekinthető arra vonatkozóan, hogy kémia hiánya miatt maga a színész rúgatta ki a színésznőt, aki nem érti, mi volt Nagy Ervin problémája vele, hiszen játszottak már együtt színházban, és akkor minden rendben volt. Úgy véli, ezzel az igazságtalan eljárással megtörték a karrierjét

Nagy Ervin nem egészen ezt gondolja az adott élethelyzetről, azt mondja, ha akarta volna, se tudta volna kirúgatni a színésznőt, lévén, Kovács Dániel rendezői és Herman Péter kreatív produceri döntése volt, hogy nem hosszabbítják meg Ubrankovics Júlia szerződését. 

Hogy én rúgattam volna ki Ubrankovics Júliát A tanár című sorozatból, az egész egyszerűen fogalmazva hazugság. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy kényem-kedvem szerint váltogassam a partnereimet, mint a gatyáimat, és nem is jellemző rám, hogy a partnereim miatt hisztizzek.

- nyilatkozta az Indexnek, majd folytatta: 

Egy jó partner nemcsak annyit jelent, hogy a másik tetszik vagy sem, ügyes vagy sem. Egy jó partnerrel van köztünk egy olyan belső energia, egy olyan pulzálás, amivel felfelé húzzuk egymást. Húsz év filmezés után ki merem jelenteni, hogy egy filmben a partnereknek egy idő után félszavakból is meg kell érteniük egymást. Mi viszont nem tudtunk egymásból építkezni, nem volt meg a dolog svungja. Az első héttől kezdve problémák voltak, hol a hangsúlyozással, hol azzal, hogy Juli mindig a kezében tartott valamit, ha kellett, ha nem, mint az amerikai sorozatokban, mert az hú, de természetes. És ha ezekről a problémákról szóltunk neki, ha megpróbáltunk segíteni, felhívni a figyelmét, hogy a karakter az nem egészen ilyen, annak általában sértődés vagy hárítás lett a vége. Úgy éreztem, Amerikából több önérzetet hozott haza, mint szakmai tudást. 

Azt mondja, jelezni, hogy nehezen megy a közös munka, és kirúgatni az illetőt két külön univerzum. Azt viszont vallja, hogy a színésznővel csak hármasra sikerült a közös munka, pedig ncsillagos ötös is lehetett volna. Mindezt pedig nem mondta volna el, ha szerinte a színésznő nem rúgta volna fel a szakmában megszokott diszkréciót.

Az RTL egyébként nemrég szerződésszegésre hivatkozva beperelte a színésznőt