Demi Lovato július utolsó hetében került kórházba heroin-túladagolással, az eset óta pedig most szólalt meg először nyilvánosan az állapotával kapcsolatban. Az énekesnő az Insatgramon írt egy levelet a követőinek, amelyben a betegségéről is nyilatkozik és köszönetet mond a rajongóinak és mindazoknak, akik közel állnak hozzá és segítik a gyógyulását.

Demi Lovato (@ddlovato) által megosztott bejegyzés,

Mindig nyíltan beszéltem a függőségemről. Amit megtanultam, hogy ez nem egy olyan dolog, ami eltűnik vagy elhalványul, hanem olyan, aminek a leküzdésén folyamatosan dolgoznom kell, és ezzel még nem végeztem.

Köszönöm istennek, hogy életben tart és nagyon hálás vagyok a rajongóimnak a sok szeretetért és támogatásért, amit tőlük kaptam az elmúlt héten és azon túl is. A pozitív gondolataitok és az imáitok segítettek túljutni ezen a nehéz időszakon. A családomnak és a Cedars-Sinai kórház csapatának is szeretnék köszönetet mondani, akik végig mellettem voltak. Nélkülük most nem írnám ezt a levelet.

Most időre van szükségem, hogy gyógyuljak, a józanságra koncentráljak és elinduljak a felépülés útján. Soha nem fogom elfelejteni a szeretet, amit irántam mutattatok és alig várom a napot, mikor elmondhatom majd magamról, hogy kijöttem a másik oldalon. Harcolok tovább, Demi.

A TMZ értesülései szerint az énekesnő azt követően, hogy kiengedik a kórházból, azonnal bevonul egy elvonóra. Lovato a mostani visszaesését megelőzően egyébként hat évig tiszta volt.