Marian Avila egy 21 éves spanyol modell, akinek tejesült az álma azzal, hogy a szülein és testvérein kívül egy rakás néző, divattervező és dizájner előtt vonulhatott végig a kifutón a New York-i divathéten, a Mildtown hotel báltermében, szeptember 8-án, szombaton. Kevéssé érdekfeszítő és meglepő hír ez annak tükrében, hogy számos modellel esik meg hasonló ennyi idős korára, Marian esete azonban sokkal kevésbé tűnik átlagosnak, ha hozzátesszük, hogy a fiatal lány Down-szindrómás.

Abban, hogy részt vehessen az eseményen, egy atlantai dizájner, bizonyos Talisha White segítette, akivel tök véletlenül a Facebook-on akadtak össze. White, akit tervezőként főként a szalagavató bálok és a gyerekszépségversenyek inspirálnak, vallja, hogy a nők előtt (küzdjenek bármilyen problémával), nem lehetnek akadályok.

White megtudta, hogy Avila életének egyik nagy álma, hogy felléphessen a divathéten, így kérdés nélkül bevette a csapatba.

Nagyon elfoglalt modell, aki rengeteg érdekes emberrel találkozott már. Dolgozott a Vogue-nak, a Harper's Bazaarnak, járt egy csomó előadóteremben és modellügynökségnél.

- nyilatkozta White Marianról, akivel így nem csoda, hogy könnyű volt együtt dolgozniuk.

Nagyon boldog voltam, és imádtam végigmenni a kifutón

- mondta a modell, majd hozzátette:

be akartam bizonyítani a világnak, hogy nem léteznek akadályok.

A Sanyolország keleti részéről, Alicantéból származó Marian nagyon komolyan veszi a hivatását, azt mondja, minden egyes nap gyakorol, hogy tökéletesen tudjon teljesíteni.

Tanulom is a szakmát, de színésznő is szeretnék lenni.

A modell persze nem egyedül ment végig a kifutón, hanem számos olyan idősebb és fiatalabb modell társaságában, akik hozzá hasonlóan kihívásokkal küzdenek az élet bizonyos területein. Ilyen például a kerekesszékes Tae McKenzie is az észak-karolinai Charlotte-ból és egy másik lány, aki Marianhoz hasonlóan szintén Down-szindrómával született.

Az APNews azt írja, hogy White 43 ruhadarabja a szivárvány tematikáját követte, ami azzal járt, hogy mindegyik dugig volt csillogó gyöngyökkel. A 25 éves tervezőnő ezzel a nők belső szépségét és a bennük rejlő különleges képességeket próbálta minél erőteljesebben hangsúlyozni.

Meg akartam mutatni, hogy minden lány gyönyörű. Hogy minden lány, a gyerek-szépségkirálynőktől kezdve a kerekesszékes vagy Down-szindrómás modellekig vagy azokig, akiknek négy lábuk van, és egész életükben azt hallgatták, hogy sosem lesz belőlük modell. Ők mind az én lányaim

- hangsúlyozta White, aki egyébként nem először járt divathéten, az első show-ját 2016 szeptemberében tartották egy templomban. Jelenleg pedig a legfontosabb küldetésének tartja, hogy teljesítse ezeknek a lányoknak az álmait.

Egyetlen öltéssel akarom megváltoztatni a világot, miközben tudom, hogy ehhez nem elég csinos ruhákat készítenem. Nők kellenek, akik viselik őket. Mint Marian Avila vagy Tae McKenzie, akik képesek ledönteni a divatipar jelenlegi korlátait.