Manapság egyre kevésbé tesznek lakatot a szájukra a nők, ha a saját érdekeiket kell érvényesítenük, így hajlamosak felszólalni, ha úgy érzik, kihasználják őket. A metoo-mozgalom óta már tabutéma sem nagyon van, így manapság bátrabban teszik szóvá nyilvánosan, ha szexuálisan zaklatták őket, vagy egyéb élethelyzetekben kiekesztően, megalázóan, helytelenül viselkedtek velük szemben. De nem tűrik az elnyomást a karrierjükben sem, így gyakran kiállnak többek között az ellen, hogy ugyanannyi munkával sokkal kevesebbet keresnek férfi kollégáiknál (kivéve a sugar mommykat, de most nem róluk van szó). 

Az utóbbi témát pedzegeti egy visszafogott Insta-poszttal Kathy Griffin is (tudja, az a vörös hajú nő, akit jelenleg a leghíresebb és legnépszerűbb női standupos humoristák között tartanak számon). Az emlegetett poszt annak apropójából készült el, hogy a Forbes magazin megnevezte az idei év 10 legjobban kereső humoristáját, Griffin pedig kiszúrt rajta valami nagyon érdekeset.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

No Women

Kathy Griffin (@kathygriffin) által megosztott bejegyzés,

Jelesül azt, hogy ezek között a személyek között feltűnően kevés a nő. Annyira kevés, hogy nincs is. Tehát, jól érti, a világ 10 legjobban fizetett humoristája között 10 hím nemű egyed, és nulla darab nő kapott helyet. És ennek a rendkívül összetett problémának a gyökerei aligha abban keresendők, hogy a nőknek semmi humorérzékük nincs.