A  Playboy Man of the Year díjátadón az év előadója kategóriájában jelölt Diazzal beszélgettünk többek között a sportolói múltjáról, és arról is megkérdeztük, mit gondol Fluor Tomi új daláról. 

A Playboy Man Of The Year díjátadón az év el őad ója kategóriában jelöltek, de Freddie nyert. Szomorkodsz?

Ha hiszed, ha nem, egyáltalán nem. Alapvetően nagyon örültem a jelölésnek, azt gondolom, hogy a többi jelölt is iszonyatos minőséget képvisel, nagyon megtisztelőnek érzem, hogy köztük lehettem.

Mit gondolsz, mivel érdemelted ki a jelölést?

Ezzel kapcsolatban a szerkesztőket kérdezd :D

Nemrég egy sportmagazin címlapján szerepeltél. Ennyire közel áll hozzád a sport?

Abban nőttem fel, hogy a szüleim sportolnak körülöttem, el sem tudnám képzelni nélküle az életem. Lassan már 15 éve az életem része a sport. Jó érzés volt a felkérés, azt éreztem, elismerik, amit teszek az egészségemért. Örülök, hogy példát tudok mutatni ezzel a fiataloknak, talán közelebb tudom hozni hozzájuk az egészséges életmódot. Ha valaki azt mondja, „Nézd, a Diaz mennyit sportol és eljár futni, én is követem őt” már megérte.

A dalaiddal is szeretnél irányt mutatni a fiataloknak?

 Szerencsére sok ember követ minket, fontos, miről szólnak a dalok, hiszen akár egy-egy dalszöveg befolyásolhatja is őket.

Sosem volt dilemma, hogy a sportot vagy a zenét válaszd?

 De, annak idején a szakközépsuliban még atletizáltam meg kézilabdáztam és abszolút előttem volt, hogy egyszer magyar válogatott mezben állok a dobogón, miközben a magyar himnusz szól. Minden ismerősöm azt mondta, hogy ilyen fanatikus arcot, mint én, még nem láttak, aki ennyire elkötelezett lett volna a sport iránt. Aztán ezt szép lassan felváltotta a zene. Nem azt mondom, hogy a sporttól távolodtam el, a zene iránti vonzalmam erősödött meg.

Négy év kihagyás után Fluor Tomi szóló dallal jelent meg. Tetszik a szám?

 Természetesen tetszik :) örülök, hogy elkezdte a szóló vonalat csinálni mert látom rajta, hogy boldoggá teszi ez. Sokan félreértik, és azt hiszik, ennyi volt a Wellhello, de erről szósincs. Azért készített saját dalt, mert rengeteg olyan szövege, gondolata van, ami nem fér bele a Wellhello mondanivalójába. Idén én is készítek más előadóknak dalokat, közreműködöm.

Eljátszottál már a gondolattal, hogy szólókarrierbe kezdj?

Karrier szinten nem, de az elképzelhető, hogy fog megjelenni majd szóló dalom. Ettől függetlenül el sem tudom képzelni, hogy Tomi nélkül álljak a színpadra.