FKA twigszel kapcsolatban még mindig úgy érzem, hogy be kell őt mutatni az olvasók többségének: egy 31 éves, brit énekesnőről van szó, akit a rajongók egy része valahol Beyoncé és Björk között félúton helyez el, és akit a nemrajongók még mindig Robert Pattinson exeként emlegetnek, ha egyáltalán eszükbe jut.

Nos, ez a rúdtáncos történet ott kezdődik, hogy az alábbi instagramposzt szerint a polgári nevén Tahliah Debrett Barnettként ismert zeneszerző-előadónak egy évvel ezelőtt hat tumort vettek ki a méhéből laparoszkópiás műtéttel. A képen az a pillanat látható, amikor a gyógyulás után FKA twigs először érezte úgy, hogy visszatért az ereje: és ezt az erőt éppen rúdtáncoláshoz használta fel.

Egy évvel ezelőtt még nem lehetett tudni, hogy a rúdtáncból egy projekt lesz, bár aki ismeri az énekesnő eddigi munkásságát, az bizonyára reménykedett, hogy előbb-utóbb új zene fog kijönni ebből valahogy. De addig is jöttek és jöttek az ilyen videók, mint a következő.

Aztán tegnapelőtt FKA twigs egy posztban bejelentette, hogy az új számát egy évvel ezelőtt írta, de rúdtáncot tartalmazó vizuális anyagot képzelt el mellé, ezért megtanult rúdtáncolni, hogy tökéletes legyen a tudása a Cellophane című dal klipjéhez. Szóval az elmúlt egy év sok rúdtáncos videójával erre az új számra készült.

És tessék, nem sokkal később meg is jelent a teljes dal és hozzá passzoló, rúdtáncos klip, ami az egy éves tanulás eredményét összegzi egy olyan alkotásban, ami egyszerre szexi és katartikus. Lehet szájat tátani, nyálat csorgatni, lerepült parókákat összeszedni.