Ezen a héten Tel Avivban zajlik az idei Eurovíziós Dalfesztivál 41 ország részvételével. A 41-ből 17 ország szerepelt a kedd esti első elődöntőn, ahonnan tízen jutottak tovább a szombat esti döntőbe. A tíz továbbjutó között sorrendet nem állítottak fel, de a magyar közönség számára a lényeg úgyis csak az, hogy

Pápai Joci nem jutott tovább.

A 37 éves énekest a versenyt megelőzően az idei Eurovízió legvonzóbb férfijának választották, és Pápai Joci Az én apám című dalát adta elő magyar nyelven. Alább megtekinthet néhány fotót a fellépésről.

A kedd esti elődöntő eredményéhez jó tudni, hogy a dalfesztivál 2008 óta áll két elődöntőből és egy döntőből (addig csak egy döntő volt). 2008-ban és 2009-ben a magyar induló nem tudott bejutni a döntőbe, aztán 2010-ben egyáltalán nem is volt magyar induló az Eurovízión, de 2011-től mostanáig mindig bejutott a hazánkat képviselő énekes a szombat esti fináléba.

Az első elődöntőben szereplők közül Görögország, Fehéroroszország, Szerbia, Ciprus, Észtország, Csehország, Ausztrália, Izland, San Marino és Szlovénia jutott tovább, ami azt jelenti, hogy a zsűrik és tévénézők például az alábbi számot is jobbnak találták Pápai Joci dalánál.

Hogy könnyebb legyen az összehasonlítás, íme Pápai Joci fellépése.

És mutatjuk az est legbizarrabb fellépőjét Portugáliából, ez a dal sem jutott tovább a szombati döntőbe, szóval érdemes most azonnal belenézni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ajjaj, Pápai Joci nem jutott tovább az Eurovízión

2009 óta nem volt ilyen, hogy Magyarország nem jutott be a döntőbe.

420 · May 14, 2019 11:11pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments