Frissítés: A HVG.hu információi szerint csütörtökön, pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesit.  

Tovább folytatódott a kvangdzsui világbajnokságon szereplő, olimpiai bronzérmes úszó  szexuális zaklatási ügye. A Velvet is beszámolt a roppant kellemetlen történetről, melyben azzal vádolják Kenderesi Tamást, hogy egy koreai lányt fogdosott.  Az eddigi információk alapján: Kenderesi ellen vizsgálatot indít az úszószövetség, valamint barátnőjén, illetve családján kívül  a legtöbben hibásnak tartják a sportolót viselkedése miatt.

A legújabb hírek szerint kamerafelvételek bizonyítják, hogy az úszó egy 18 éves koreai táncoslány fenekét fogdosta. A dolgot Kenderesi elismerte, de a szexuális zaklatás vádját elutasította. Barátnőjét többen is megkeresték az üggyel kapcsolatban, aki kitart párja mellett.

 Szilovics Fanni a Blikk megkeresésére elmondta, szerinte túl van játszva az egész történet, ő hisz Tamás ártatlanságában. 

Egy pillanatig sem kételkedem Tamás ártatlanságában! Engem hívott elsőként, miután megtörtént a szerencsétlen eset. Teljesen véletlen volt, hogy hozzáért a lány fenekéhez, sajnos, egy zsúfolt bárban ez előfordulhat. A lány egyértelműen túlreagálta az esetet, alaposan felfújta az ügyet

– nyilatkozta Szilovics a Blikknek.

Az üggyel kapcsolatban már több ismert ember is véleményt alkotott, például Steiner Kristóf szerint,el kell ítélni a zaklatókat, de nem kell minden esetben keresztre feszíteni azt , aki megfogott egy feneket. Lackfi János, költő pedig egy különleges költeményben emlékezett meg a szomorú esetről.