Szabó Győző egy interjúban függőségéről mesélt a könyve alapján készült film forgatásának végén. Bevallotta, hogy a heroin adta élvezetet semmi más nem tudja reprodukálni, de mivel boldog, és tudja, hogy a drogozással újra elvesztene mindent, képes tiszta maradni. 

Befejezték a Szabó Győző könyve alapján készült, Toxikoma című film forgatását. A mozi a színész függőségéről és annak leküzdéséről szól majd, ahogy a korábban megjelent könyve is. Szabó az ACNewsnak adott interjújában mesélt arról, hogy Herendi Gábor mentette meg a herointól, méghozzá a Valami Amerika című filmmel, ugyanis a forgatás alatt, után sikerült leszámolnia függőségével. Az rádiós-színész-étteremtulajdonos arra is kitért, hogy a drog adta eufóriát semmi sem tudja pótolni, de a családjáért és a szakmai elhivatottsága miatt képes tiszta maradni. 

Ennyi év heroinozást nem lehet egy nap alatt semmissé tenni. Kellett a szakember segítsége, és az én leszokásomhoz kellett Csernus személye… A poklok pokla volt az az  út, a cucc elvonása komoly testi, és lelki fájdalmakat okozott. De tudtam, ha elbukom, akkor végem van minden téren, kirúgnak a színházból, elhagy a családom, ez adta az erőt. És nekem sikerült! Herendi Gábor megmentette az életemet, amiért nem tudok elég hálás lenni neki

- mondta el az ACNewsnak, majd arra is kitért, hogy ha az ember egyszer kipróbálja a heroint gyakorlatilag örökre függő marad.

Nagyon könnyű lenne visszacsúszni, mert bevallom, azt az érzést, amit a heroin ad, azt az eufóriát semmi nem adja! De mindent, mindent elveszítenék, ha újra kezdeném. Így ha néha eszembe is jut a cuccozás, hamar elengedem!