Bódy Sylvi jelenleg Mikronéziéban pihen, két szörfözés között azonban kifejtette, mennyire aggódik a Magyarországon élő lakosságért, hiszen a koronavírus sorra szedi áldozatait. A híresség a posztban arról ír, hogy reméli, nem engednek be kínaiakat az országba.

A poszt eredeti szövege a következőképpen hangzott:

Sziasztok! Mi a helyzet otthon koronavírus ügyben? Ugye továbbra sincs fertőzött nálunk?! Gondolom Oroszország példáját követvén Magyarország is lezárta már a kínai turisták előtt a határt?! Legalábbis nagyon remélem... Ha anno a migránsokat is sikerült (eleinte nagyjából, aztán tényleg) nem beengedni, akkor remélem a kormány most is bölcsen jár el és megteszi a megfelelő óvintézkedéseket. Cukik a kis ferdeszemű kínaiak meg minden, de pont elegen élnek már az országunkban amúgy is, szóval bocsi, de köszi, nem kérünk belőlük többet. Itt Mikronéziában szerencsére nincsen regisztrált eset, s reméljük ez így is marad... Mindenestre Mikronézia már közel 2 hete nem fogad repülőket (Jegyzem meg jól is teszik.) olyan országokból, ahol regisztráltak koronavírus fertőzéses esetet. Így most pl. az ausztrálok sem tudnak ideutazni, pedig onnan sok szörfös járt előszeretettel ide. Már csak két helyről lehet Mikronéziába utazni: Guamból és Hawaiiról. Mondhat bármit a ‘mainstream' media...nekem van egy olyan érzésem, hogy sajnos minden erőfeszítés ellenére sem Kínában, sem globálisan nincs kordában tarva a járvány. Bízom benne - bár ez még egy picit odébb van - hogy a hazautazásom innen a világvégéről nem lesz túl körülményes. Semmiképp sem szeretnék karanténba kerülni. Az eredeti jegyem egy kínai légitársasággal lenne Hongkongon keresztül, de hogy én arra nem megyek az is biztos.

A bejegyzés alig néhány óra leforgása alatt kissé átformálódott, ugyanis a modell törölte a migránsokra és a "cuki kis ferdeszemű kinaiakra" vonatkozó részt, miután többen nekiestek a komment-szekcióban.

Ugyan az Instagram-oldalán lezárta a kommentelési lehetőséget, Facebookon továbbra is egymásnak feszülnek az ellentétek a bejegyzés alatt. Bódi Sylvi rengeteg hozzászólásra válaszolt, amelyekben azt bizonygatja, hogy az emberek félreértik a mondanivalóját, és ő senkit se akart megbántani.

Sajnos nagyon sokan félreértették a mondandóm lényegét, pedig nem bántásból írtam... Valóban fogalmazhattam volna jobban. Ezért is javítottam, mert a lényeg részemről abban volt, hogy annak szurkolok, hogy ne jusson el a fertőzés Magyarországra

– írta Bódi Sylvi egy hozzászóláshoz.