83 éves korában meghalt Csukás István, Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze - jelentette be Facebook-oldalán az Újszínház, amit később az Index is átvett.

 A kor meghatározó meseírója volt, olyan klasszikusokat köszönhetünk neki, mint a Pom-Pom, a Mirr-murr, a Vízipók csodapók és a Süsü. Történetei, meséi meghatározóak voltak több generáció számára.

Utolsó munkája a Süsü folytatása volt, melyről 2019 decemberében így nyilatkozott a Borsnak

Kész a mű, az író letette az ajándékot a fa alá .Ez az én karácsonyi ajándékom a gyerekeknek a Süsü sorozat harmadik története, a Süsüke világot lát, aminek a forgatókönyvét leadtam az MTVA- ban. Egyéves munka volt, havonta egy részt írtam. Kicsit többet, mert tizenhárom részes. Több mint hatszáz oldal lett, taxival alig tudtam bevinni… Kemény munka volt, lemondtam mindenről, még nyaralni sem mentem. De szívesen mondtam le a pihenésről, mert nekem is nagy élmény volt. Remélem, a nézők is élvezni fogják. Amíg nem volt kész a forgatókönyv, nem tudták elkezdeni a munkát, mert elsőként a bábfigurákat, a díszletet kell legyártani. Utána leforgatják a filmet a félméteres kesztyűbábokkal, majd a színészek rámondják a hangot.

- mesélte korábban a lapnak.