Matthew Perry egykori barátnője, Kayti Edwards (Julie Andrews unokája) a The Sunnak nyilatkozott arról, hogy amikor a színész drogproblémákkal küzdött majdnem 10 évvel ezelőtt, Edwards pedig 5 hónapos terhes volt, Perry a nőt  küldte el, hogy szerezzen neki drogot. 

Senki sem fog egy terhes nőt megállítani

- mondogatta elvileg a színész Edwardsnak, akinek kokaint és heroint kellett szállítania Perrynek. 

A drogbizniszt Perry kötötte, barátnőjének csak az áruért kellett menni.

Amikor kinyitottuk a táskát néha tablettákkal, kokainnal volt tele, de az is előfordult, hogy heroint vagy cracket találtunk benne. Olyan volt, mint egy svédasztal, sosem tudtad, mit fogsz kapni. 

A nő azért segített 2011-ben Perrynek a drogügyleteiben, mert attól félt, ha Perry saját maga intézné, a végén kiszúrnák a lesifotósok. 

Most, hogy visszatekintek, azt kérdezem magamtól, milyen barát voltam? De csak segíteni akartam.

Teljesen azért nem volt önzetlen ez a "baráti jócselekedet." Előfordult, hogy naponta háromszor is be kellett gyűjtenie az anyagot, amiért akár 3-4 ezer dollárt (880 ezer - 1,2 millió forintot) is kapott a színésztől. 

Az mondta, a pénz nem akadály.

Edwards még a Paramount filmstúdióba is vitt Perrynek drogot, amikor a színész a Mr. Sunshine c. sorozatot forgatta, ami csak egy évadot élt meg. Az exbarátnő szerint Perryt barátjai is ekkor, 2011 tájékán kezdték el hanyagolni drogproblémái miatt, mivel sosem tudhatták, milyen állapotban mutatkozna a színész, ha találkoznának vele. Perry 1997 és 2001 után 2011 májusán harmadjára is rehabra vonult. Bár a rehabok között Perry keményen és eltökélten tudott dolgozni, Edwards érezte, mikor gyengül el Perry. 

Olyanokat mondott, hogy, "gyere, szerezzünk be egy kis kokaint! Mit gondolsz róla? Na jó, csak vicceltem!"

Edwards korábban Jack Osbourne-nal és  Kid Rockkal is kavart, mindkettőjükről pletykált a bulvárlapoknak.