Robert Jobson, újságíró, az angol királyi család egyik szakértője, aki éppen Fülöp hercegről írt egy hamarosan megjelenő könyvet, az US Weeklynek nyilatkozott arról, hogy a most készülő, Diana hercegnőről szóló életrajzi film valószínűleg nem fog tetszeni II. Erzsébetéknek. 

A hercegnét Kristen Stewart alakítja, akiről a netre már ki is került egy kép, amin mint Lady Diana látható (lásd nyitóképünk). A Spencer címre keresztelt filmben mindössze egyetlen hétvége történéseit fogják bemutatni, Diana hercegné (lánykori nevén Diana Spencer, innen a film címe) egyik karácsonyát, amit a királyi családdal együtt a Sandringham-házban töltött, és amikor eldöntötte, hogy elhagyja férjét, Károly herceget. 

2022-ben a 25. évfordulója lesz  annak, hogy Diana meghalt (2022-re tervezik a film premierjét). Én most 56 éves vagyok. Fiatal voltam, amikor a tragédia történt, személyesen ismertem őt

- beszélt a filmről Jobson, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy a királyi család nem fogja szeretni az alkotást. A férfi úgy gondolja, nagyon nagy nyomás van a film készítőin, így a Dianát megformáló Stewarton is, hogy hitelesen, részrehajlás nélkül ábrázolják a történteket. Mivel sokaknak markáns, és elég eltérő véleménye van az elhunyt hercegnőről, lehetetlen, hogy a készülő filmmel mindenkinek tetsző művet csináljanak. 

Várnunk kell, aztán majd meglátjuk. Szerintem az a legfontosabb, hogy hiteles portrét készítsenek Dianáról, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle. Ha jól tudom, a forgatókönyv elég jó, ami jó előjel. Ettől függetlenül nem feltétlenül történt minden úgy a valóságban, ahogy a filmben láthatjuk majd.