Július 14-én Britney Spears hivatalosan is megkapta az engedélyt Brenda Penny bírótól, így a jövőben Mathew Rosengart egykori szövetségi ügyész, prominens hollywoodi ügyvéd képviseli majd. Az ET Online megkérdezett erről egy szakértőt, aki szerint mindez nagy változást hoz például a gondnoksági ügye alakulásában. (Spears azt szeretné, ha a gondnoksága véget érne, anélkül, hogy újabb pszichés vizsgálatoknak kellene alávetnie magát.)

Rachel Stockman jogi szakértő szerint egyrészt nagy előrelépés, hogy Spears maga választhatja meg, kivel dolgozik együtt, másrészt Rosengart pont ilyen, hírességeket érintő ügyekben számít tapasztalt ügyvédnek. „Végtelenül fontos, hogy van terv a gondnokság utáni időszakra is. Britney-nek tudnia kell, mire számíthat, mi lesz a pénzügyeivel, mindent ki kell találni.” Ez valószínűleg könnyebb lesz neki egy olyan szakemberrel, aki jártas ilyen jellegű bonyodalmak és vagyonok kezelésében, illetve ő maga kérte fel a feladatra, tehát megbízik benne. Olyannyira, hogy Spears már tervezi, hogy jogilag vonatja felelősségre apját mindazokért a visszaélésekért, amelyet gondnokaként követett el ellene, és lapártesülések szerint sokkal agresszívabb stratégiával kíván élni. (A Sun közölt róla egy portrécikket, ebből kiderül, hogy például Sean Pennt is képviselte már az ügyvéd – a színész azt mondta róla, „kőkemény harcos sok sütnivalóval, és még több elvvel”.)

A 14-én zajlott meghallgatáson már szeretett is volna eljárást kezdeményezni Jamie Spears ellen, ám erre nem volt lehetőség. Mint előkészített beszédében elmondta, 

azért vagyok itt, hogy megszabaduljak aputól, és megbüntessék azért, mert visszaélt a gondnokság nyújtotta lehetőségével. [...] Feljelentést szeretnék tenni az apám ellen.

A meghallgatás eredményével mindenesetre elégedett volt, mert az Instagramján egy ünneplős videóval köszönte meg a rajongóitól kapott támogatást. Most először használta a #FreeBritney-taget.

A képaláírásban megjegyezte azt is, most már valóban az érdekeit fogják képviselni – alighanem az új ügyvédjére utalt. És ha már Instagram: Spears szerelme, Sam Asghari , aki mindig nőstényoroszlánként (Lioness) emlegeti az előadóművészt, a tárgyalás napján ezt posztolta.

 Borítókép: FreeBritney-aktivista a tüntetésen, a július 14-i  meghallgatás előtt. Címlapkép:  Britney Spears a Lucky című dalához készült klipben.